16:43 / 31.03.2020.

Autor: HRT

Modrić poslao poruku o važnosti ostanka u domovima

-

-

Foto: - / -

Poruku podrške poslao je sudionicima Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj i regiji.
Ambasadori Plazma Sportskih igara mladih, proslavljeni sportaši i sportski dužnosnici Luka Modrić, Nemanja Matić, Edin Džeko i Sven Göran Eriksson pridružili su se kampanji #KodKuceJeZakon s mnogobrojnim sportašima i poznatima koji šalju poruke podrške sudionicima Plazma Sportskih igara mladih u cijeloj regiji.

Cilj je osvijestiti sve građane na važnost očuvanja zdravlja i ostanka u svojim domovima, ali i pružiti podršku djeci i omogućiti im edukativne i zabavne sadržaje putem digitalnih kanala.

- Dragi SIMovci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Sve vas puno pozdravljam iz Madrida. Vrijeme je da svi pokažemo zajedništvo i odgovornost koje inače pokazujete na natjecanjima Plazma Sportskih igara mladih. Prevencija je trenutno ključ i zato Kod kuće je zakon!, no važno je i ostati u formi i zato trenirajte svaki dan, istaknuo je Luka Modrić u svojoj poruci.
Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi koja godišnje okuplja više od 200.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Djeci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi iz cijele regije omogućuju da se okušaju u 10 sportova, a sve aktivnosti u sklopu Igara su za djecu u potpunosti besplatne.

U Hrvatskoj, nova sezona Plazma Sportskih igara mladih započela je u siječnju turnirima u nogometu, rukometu i košarci, dok su u ožujku održane Turneje radosti u 6 gradova, sportsko-edukativna događanja u kojima se djeca natječu u graničaru i atletici i bore za plasman na državnu završnicu. Za razliku od drugih velikih sportskih događanja koja su, s obzirom na okolnosti, dosad već otkazana, nastavak sezone Plazma Sportskih igara mladih očekuje se u lipnju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!