Modrić na poštanskoj marki vrijednosti 10 kuna

22.03.2019.

15:25

Autor: A.M./Hina

Screenshot: https://www.posta.hr/hr/pregled-filatelistickih-proizvoda/

Screenshot: https://www.posta.hr/hr/pregled-filatelistickih-proizvoda/

Foto: - / -

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić i najbolji nogometaš svijeta u 2018. godini dobit će svoju poštansku marku.
Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić i najbolji nogometaš svijeta u 2018. godini dobit će svoju poštansku marku, koju će Hrvatska pošta u prigodnom izdanju "Hrvatski sport - Luka Modrić" pustiti u optjecaj u ponedjeljak, 25. ožujka.  

- Najtrofejniji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije svojim je trudom i zalaganjem osim brojnih prestižnih strukovnih nagrada zaslužio i ovo rijetko priznanje. Poštanska marka izdana Luki u čast tiskana je u 300 000 primjeraka, a nominalna vrijednost marke je 10 kuna, stoji u službenom priopćenju iz Hrvatske pošte u kojem se navodi kako je dizajnerica iz Zagreba Alenka Lalić prilagodila fotografiju Drage Sopte za ovo izdanje.

Marka je izdana u arčiću od devet maraka s jednim privjeskom, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!