Legendarni Mlinka: Vjerujem da ćemo se u Šibeniku veseliti novom naslovu

11.05.2022.

21:05

Autor: Sport/HRT/I.Ž.K.

Marko Mlinarić i Stjepan Balog

Marko Mlinarić i Stjepan Balog

Foto: HTV / HRT

Dok se prva momčad Dinama bori za naslov prvaka i iščekuje Šibenik, sve generacije kluba skupile su se u Kaptol centru kako bi nazočile projekciji dokumentarnog filma "Generacija '82." autora Ivana Blažička i režisera Zlatka Mioča o trofejnoj Dinamovoj generaciji. Jedan član te generacije je Marko Mlinarić s kojim je razgovarao Stjepan Balog

Pokojni reporter Ivo Tomić znao je reći "velika varka Mlinarić Marka". Sjajna su to bila vremena.

- Gospodin Tomić je bio jedan sjajan radio reporter. Tada, u to vrijeme nije bilo toliko televizijskih prijenosa tako da su mahom ljudi čak i na stadionima slušali njegove prijenose i njegove dosjetke. Jedna je bila i ova moja, koja mi se sviđa. Bilo ih je nekoliko, postoji i "jedna je klinka vrisnula Mlinka", rekao je legendarni nogometaš Dinama koji se prisjetio i jedne angdote.

- Moram ispričati i jednu anegdotu, igrali smo u Banja Luci jednu utakmicu, protiv Borca, gdje prvih 15 minuta nisam mogao dodati točan pas. Javlja se gospodin Tomić i kaže "javljamo se iz Banja Luke, dragi slušatelji, mali Marko više nije danas Marko, on je Darko jer daruje lopte protivnicima".

Marko Mlinarić

Marko Mlinarić

Foto: HTV / HRT

Fantastična generacija koja je osvojila taj naslov ostala je zajedno i često se i danas druži, bez obzira na službene domjenke.

- Manje više, da, ima nas dosta koji smo skupa, nalazimo se, družimo se, popijemo piće, kaže Mlinarić. Nažalost, neki nisu s nama...

- To moram spomenuti, među nama nisu veliki ljudi, veliki igrači. Oni u svakom slučaju moraju biti spomenuti. Ja ću ići kronološkim redom - Ismet Hadžić, Zvezdan Cvetković, Dragan Bošnjak, Davor Braun, Čedo Jovićević i veliki Zlatko Cico Kranjčar. Dečki, hvala vam za sve kaj ste učinili za naš Dinamo i za Zagreb.

Aktualno pitanje - Šibenik i završnica sezone?

- Dečki su bili izvrsni, mislim da bi to bio šlag na tortu, kada bi jedna godina, 2022. se poistovjetila i rimovala s 1982. Ja vjerujem u naše dečke i navijamo za njih i vjerujem da ćemo se u Šibeniku svi veseliti novom naslovu prvaka Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!