14:15 / 12.10.2020.

Autor: K.L./Hina

Mladi Vatreni uoči važne utakmice: Sada ovisimo sami o sebi

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Joško Gvardiol smatra da se ni jedan protivnik ne smije lako odbaciti pa tako ni Grčka.
Hrvatsku mladu reprezentaciju U-21 nakon lake pobjede nad San Marinom (10-0) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo čeka Grčka, a mladi reprezentativci David Čolina, Dario Špikić i Joško Gvardiol se slažu da je to ozbiljniji protivnik i očekuju tvrđu utakmicu.  

- San Marino nije zahtjevna momčad. Sad trebamo pokazati pravo lice protiv Grčke. Pobijedili smo ih 5-0 u Varaždinu, nadam se da to možemo ponoviti u Patrasu, rekao je Čolina.
- To će biti jedna tvrda utakmica, oni će se postaviti defenzivno. Od nas protiv Grčke možete očekivati rastrčanu, razigranu i igrački bolju ekipu, dodao je najavljujući sutrašnju utakmicu protiv Grčke.
- Poklopili su nam se svi rezultati do sada. Sada ovisimo sami o sebi i na nama je da pobijedimo sve utakmice i da odemo do kraja, zaključio je.
Joško Gvardiol smatra da se ni jedan protivnik ne smije lako odbaciti pa tako ni Grčka.
- Siguran sam da ćemo ostvariti dobar rezultat, a mislim da nam je najteži protivnik Škotska u gostima, kazao je Gvardiol dodajući kako on "ne vidi nikakav pritisak, nego samo motivaciju".
Dario Špikić smatra da se u hrvatskoj reprezentaciji jasno vidi kvaliteta i smatra da Hrvatska U-21 može do prolaza na Euro.
- Mi smo najkvalitetnija ekipa i mislim da možemo do prolaza. Nama je veliki motiv što do kraja moramo uzeti tri pobjede, kazao je Špikić složivši se sa suigračima da utakmica protiv San Marina nije bila najzahtjevnija, ali da su se htjeli pokazati.
- Grčka će biti puno bolja momčad u Patrasu. Dobili smo ih 5-0 u Varaždinu, mislim da se to može ponoviti, kazao je Špikić, ponovivši kako vjeruje da je Hrvatska U-21 reprezentacija bolja momčad od svih drugih. Hrvatska reprezentacija se trenutačno nalazi na trećem mjestu skupine s 13 bodova, dva manje od vodeće Češke. Škotska ima 14 bodova, Grčka na trećem mjestu također, ima 13 bodova. Litva je peta sa sedam bodova, a San Marino je na začelju bez bodova.

Plasman na EP izborit će pobjednik skupine, te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija iz devet skupina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!