Mladi Vatreni u Varaždinu darivali djecu iz Ukrajine

28.03.2022.

21:07

Autor: K.L./HRT

Trening mladih Vatrenih u Varaždinu

Trening mladih Vatrenih u Varaždinu

Foto: HTV / HRT

Djeca i majke koji su pristigli iz Ukrajine, smješteni u varaždinskom hotelu Turist, posjetili su mladu hrvatsku nogometnu reprezentaciju, koja 29. ožujka na stadionu NK Varaždin igra kvalifikacijsku utakmicu protiv Finske, objavio je Hrvatski nogometni savez.

Mladi Vatreni u Varaždinu su od 21. ožujka kada su započeli pripreme za dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo. Nakon remija protiv Austrije, sutra ih očekuje okršaj protiv Finske.

Dan prije utakmice s Fincima, mladi Vatreni družili su se s djecom i majkama pristiglima iz Ukrajine te im podijelili prigodne darove.

Ispred Hrvatskog nogometnog saveza na druženju s malim Ukrajincima bio je prisutan član Izvršnog odbora HNS-a i predsjednik NS-a Varaždinske županije, Nenad Horvatić, dok su poklone podijelili mladi reprezentativci Boško Šutalo, Mario Vušković i Roko Šimić.

- Jučer smo s izbornikom Bišćanom i predsjednikom Kustićem dogovorili da ćemo uoči utakmice organizirati kratko druženje naših mladih reprezentativaca s djecom iz Ukrajine koja su smještena u hotelu Turist. Djeci smo podijelili pedeset poklon-paketa s dresovima, loptama i proizvodima naših sponzora kako bismo im na trenutak vratili osmijeh na lice, a također smo svu djecu i majke pozvali i na sutrašnju utakmicu. Hrvatski nogometni savez već neko vrijeme provodi aktivnosti na području integracije izbjeglica te nam je uvijek drago pomoći u ovakvim situacijama, poručio je Horvatić tijekom druženja.

Dokapetan mladih Vatrenih Boško Šutalo osvrnuo se na utakmicu s Finskom, ali i na druženje s djecom.

- S obzirom da se dio hotela u kojem smo smješteni koristi i kao smještaj za izbjeglice, zaista nam je drago što smo imali priliku barem malo razveseliti djecu koja su ovdje smještena te što će nas sutra pratiti na utakmici protiv Finske. Čeka nas teška i zahtjevna utakmica – svi koji su gledali gostujuću utakmicu vidjeli su koliko je to bila čvrsta utakmica, a vjerujemo da će Finska i sutra biti ozbiljan protivnik. Naravno, nakon boda protiv Austrije, sutra idemo na pobjedu kako bismo na kraju ovog okupljanja bili na korak do Europskog prvenstva. Uvjeti u Varaždinu su zaista sjajni, uključujući, naravno, i novi hibridni travnjak – stvarno nam je drago što smo ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!