17:16 / 10.09.2018.

Autor: HRT

Mišković: Novaca u HNK Rijeci za stadion nema

Damir Mišković (Goran Kovacic/PIXSELL)

Damir Mišković (Goran Kovacic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Prijateljska utakmica Rijeke i Maribora ponovno je aktualizirala pitanje novog stadiona.
Nogometaši Rijeke uvjerljivom su pobjedom na najbolji mogući način upriličili spektakularan povratak na Kantridu nakon tri godine u organizaciji Armade. Na rasprodanim tribinama podno legendarnih stijena Bijeli su s 4:0 slavili protiv Maribora.

Taj događaj ponovno je aktualizirao pitanje novog stadiona, a povodom toga u jutarnjoj emisiji Pod stijenama Kantride gostovali su tako predsjednik Kluba navijača Armada Dejan Božić, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i predsjednik Rijeke Damir Mišković koji su dali svoje viđenje stanja sa građenjem novog stadiona na Kantridi.

Neka mi nitko ne zamjeri, ali nigdje u svijetu sam stadion ne može opstati ako država sve ne financira. Imali smo sreće da smo kroz fondaciju Social Sport uspjeli spasiti Rijeku i to je bio jedan dio koji je trebao stabilizirati Rijeku da bude stabilan prvoligaš. Uspjeli smo napraviti puno više od toga i donijeti puno više novaca. Novci za stadion su u ono vrijeme bili osigurani, grad je napravio preduvjete za stadion, ali je trebalo promijeniti GUP da bi stadion imao popratne stvari koje bi financirale stadion da može funkcionirati. Nažalost, kod nas, možda je tako i vani, procedura za promjenu dokumenata za igradnju velikih kompleksa traje duže, rekao je između ostalog predsjednik Rijeke Damir Mišković.

Nisam mogao zadržavati tako dugo novce od fondacije i okrenuli smo se kampu na Rujevici koji prvotno nije trebao biti kao danas nego puno skromniji s plohama za treniranje. Kada smo vidjeli da neće ići tako brzo na Kantridi te novce smo utrošili na Rujevici. Novaca u HNK Rijeci za stadion nema, ponavljam već dvije godine da tražimo investitora kojemu će se sve to poklopiti s promjenom GUP. Nadam se da ćemo naći investitora, ali to nije samo obveza HNK Rijeke nego svih nas. Tko god nađe investitora je slobodan doći i donijeti novce za izgradnju novoga kompleksa na Kantridi,
zaključio je Mišković.

Cijelu emisiju možete poslušati OVDJE.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!