Ministarstvo turizma i sporta oštro osudilo ponašanje navijača Dinama

15.09.2022.

16:20

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Dinamovi navijači u Milanu

Dinamovi navijači u Milanu

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Ministarstvo turizma i sporta (MINTS) oštro je osudilo navijačke nerede koji su se u srijedu dogodili u Milanu uoči utakmice Lige prvaka između Milana i Dinama.

- Najoštrije osuđujemo fašističko salutiranje dijela navijača Dinama uoči utakmice Lige prvaka između Dinama i Milana. Ujedno osuđujemo i svaki oblik nasilja i navijačke nerede koji su se dogodili jučer u Milanu. Ovakvom sramotnom ponašanju nema mjesta nigdje, a pogotovo ne u sportu koji promiče fair-play i toleranciju, te u natjecanju u kojem s ponosom pratimo nastupe hrvatskog prvaka GNK Dinama, stoji u priopćenju Ministartsva turizma i sporta.


BBB su na putu prema stadionu uzvikivali fašističke parole uz salutiranje, a snimke su procurile u medije.

Na utakmici Milan - Dinamo (3-1) u drugom kolu Lige prvaka bile su oko četiri tisuće navijača Dinama, a prije meča je njih 14 uhićeno jer su imali noževe, teleskopske palice i pirotehniku.

Navijač Dinama je blizu stadiona San Siro izboden nožem u stražnjicu, a još jedan je završio u bolnici s lakšim ozljedama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!