18:32 / 05.09.2018.

Autor: B.U./I.L.K./HRT

Meksički fotoreporter dobio dres Mandžukića i NK Rijeke

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Damir Mišković dao mu je hrvatski dres s natpisom Cortez i Mandžukić, ali i dres NK Rijeke.
Fotoreporter agencije France-press Meksikanac Yuri Cortez, koji se našao usred slavlja naših nogometnih reprezentativaca nakon plasmana u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji, danas s obitelji boravi u Opatiji. Već su obišli Zagreb i Dalmaciju, a nakon Opatije odlaze u Istru.

Došli su na poziv i trošak Hrvatske turističke zajednice, a danas su ih dočekali ministar turizma Gari Cappelli, predsjednik HTZ-a Kristjan Staničić i predsjednik NK Rijeke Damir Mišković koji je i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Sedmodnevni odmor u Hrvatskoj Cortez je dobio zbog slavne snimke na stadionu u Rusiji, gdje se s fotoaparatom u rukama našao na travnjaku nakon što su nogometaši Hrvatske u slavlju skočili na njega. Snimka je obišla svijet, a Cortez je sa zadovoljstvom prihvatio poziv i došao u Hrvatsku.

Dobio je i poklone. Damir Mišković dao mu je hrvatski dres s natpisom Cortez i Mandžukić, ali i dres NK Rijeke. Domaćini su od Corteza dobili dva minijaturna nogometna stadiona s igračima i loptom. Kraj konferencije za novinare obilježilo je još jedno iznenađenje: Skypeom su Corteza pozdravili Luka Modrić i Dejan Lovren.

Što je tom prilikom izjavio Cortez, poslušajte na stranicama Radio Rijeke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!