16:25 / 15.05.2020.

Autor: I.L./Hina

Međimurje dobiva prvi nogometni teren s umjetnom travom

Ilustracija (Nikola Cutuk/PIXSELL)

Ilustracija (Nikola Cutuk/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Novi će teren pospješiti razvoj nogometa u Čakovcu i Međimurju.
Na pomoćnom nogometnom terenu oznake P1 Sportsko rekreacijskog centra Mladost u petak su u Čakovcu započeli su radovi na postavljanju umjetne trave.

Tim povodom čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač sazvao je konferenciju za medije na kojoj je rekao kako je cijeli kompleks SRC Mladost izgrađen prije 33 godine kada je zadovoljavao sve standarde, ali danas to više nije tako.

- Zbog velikog broja, prije svega mladih, nogometaša odlučili smo se, s Hrvatskim nogometnim savezom na ovu investiciju, poručio je Kovač.

Izradu projekata, kao i pripremne zemljane radove pokrit će Grad Čakovec dok će trošak nabavke i postavljanja nogometnog terena s umjetnom travom preuzeti Hrvatski nogometni savez.

Kovač je kazao kako će takav teren, koji već ima postavljenu rasvjetu omogućiti treniranje nogometašima tijekom cijele godine bez obzira na vremenske uvjete. Predsjednik Nogometnog saveza Međimurja i član Izvršnog odbora HNS-a Mato Kljajić izjavio je kako je teren s umjetnom travom prijeko potreban ne samo Čakovcu već cijelom Međimurju. Zahvalio se gradonačelniku i njegovoj ekipi što je ušla u ovaj projekt, ali i kolegama iz Izvršnog odbora nacionalnog nogometnog saveza, posebno predsjedniku Šukeru što su ga podržali.

- Zbog situacije oko koronavirusa HNS je skoro pa prepolovio svoj proračun, ali ovaj projekt u Čakovcu ide dalje, on će se isfinancirati do kraja, istaknuo je Kljajić dodavši kako će takav teren pospješiti razvoj nogometa u Čakovcu i Međimurju.

Izrazio je vjeru kako će HNS u narednim godinama i dalje ulagati u terene diljem zemlje. Gradonačelnik Kovač je govoreći o trošku cijele investicije kazao kako će prvotni iznos od 5 milijuna kuna biti manji jer se zbog financijske situacije uzrokovanom koronavirusom odustalo od povećanja gabarita na pokrajnjem pomoćnom terenu oznake P2.

Trošak koji pokriva HNS iznosio bi do 2 milijuna kuna. Očekuje se kako će nogometni teren s umjetnom travom kroz dva mjeseca moći biti stavljen u funkciju. Kovač je podsjetio kako je Čakovec za 2020. proglašen Europskim gradom sporta, ali se zbog epidemioloških razloga brojne planirane aktivnosti tim povodom nisu mogle odvijati.
Poručio je kako Grad Čakovec, usprkos situaciji, nastavlja s planiranim investicijama u sportske objekte. Tako je već prošle godine obnovljena atletska staza na stadionu SRC Mladost, a u fazi projektiranja je i izgradnja vanjskih bazena te regionalnog teniskog centra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!