13:30 / 25.03.2019.

Autor: M.M./HRT

Matteoni: Reprezentaciji treba nova energija

-

-

Foto: - / -

Ova reprezentacija je miljama daleko od one sa Svjetskog prvenstva u Rusiji. O ovoj temi razgovarali smo s Robertom Matteonijem.
Poraz nogometne reprezentacije u Budimpešti od Mađarske u drugom kolu kvalifikacija za EURO 2020. nije smak svijeta, ali je činjenica nakon koje treba pogledati istini u oči. Ova reprezentacija je miljama daleko od one sa Svjetskog prvenstva u Rusiji i izbornik Zlatko Dalić nije dao odgovore i riješio akutne probleme u momčadi i igri nakon Ruskog srebra. O ovoj temi razgovarali smo s Robertom Matteonijem.

- Osam mjeseci je prošlo od Svjetskog prvenstva u Rusiji i sada razgovaramo o potpuno novoj reprezentaciji, koja je ostala bez nekoliko vatrenih veterana sa svjetske smotre, a između ostalog ovo je jedno druga vrsta natjecanja. Kvalifikacijske utakmice i Liga nacija nije turnir. Na turniru se sve stvari mogu poklopiti, a tijekom kvalifikacijskih utakmica kroz određeno vrijeme nema puno poklapanja nego je više stvar organizacije, taktike i pristupa - onoga što je jučer nedostajalo Hrvatskoj u Mađarskoj, rekao je Matteoni.

Istaknuo je kako smatra da je Liga nacija došla prerano nakon 'opijajućeg' SP-a. - U startu smo u Ligi nacija dobili šest golova u Španjolskoj i to je bitno narušilo statistiku, međutim postoji problem hrvatske u obrambenom slijedu. Taj problem postoji kad se igra na prekide igre protivnike. Hrvatska prima previše golova iz takvih situacija i to više nije slučajno. Malo mi je čudno da se nikako ne može iznivelirati igra obrane, rekao je i dodao da što prije trebamo zaboraviti dojmove iz Rusije jer ovo je potpuno nova reprezentacija, novo vrijeme i novo natjecanje.

- Ključni temeljni problem je da se teško nosimo s činjenicom da bi trebali rekonstruirati momčad koja postigne vrhunski rezultat. Igrači koji su doživjeli sve ono što su doživjeli u Rusiji, jedno emocionalno pražnjenje, ne mogu biti toliko strastveno u projektu kao sada, ako nema nove energije i to je ključan problem, istaknuo je.

- Dalić je napravio senzacionalan posao, ali treba napraviti nove situacije, donositi odluke čvrsto i hrabro, zaključio. 

Pogledajte cijeli razgovor ovdje:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!