Masovna tučnjava BBB-a i Torcide u Zagrebu, intervenirala policija

30.10.2022.

Zadnja izmjena 16:14

Autor: A.M./M.Š./HRT

Nakon tučnjave u centru Zagreba ima ozlijeđenih

Nakon tučnjave u centru Zagreba ima ozlijeđenih

Foto: Pixsell / PIXSELL

Uoči nogometne utakmice zagrebačke Lokomotive i splitskog Hajduka u Zagrebu, u nedjelju su se sukobile navijačke skupine Bad Blue Boysa i Torcide u Ulici Izidora Kršnjavoga, a policija je uhićenjem više od 30 osoba spriječila daljnju eskalaciju sukoba, priopćeno je iz PUZ-a.

Galerija
Posljedice masovne tučnjave, Foto: Pixsell/PIXSELL
Posljedice tučnjave, Foto: Pixsell/PIXSELLPosljedice tučnjave, Foto: Pixsell/PIXSELLNakon obračuna, Foto: Pixsell/PIXSELLPosljedice velike tučnjave, Foto: Pixsell/PIXSELLOstaci nakon obračuna, Foto: Pixsell/PIXSELLNakon tučnjave u centru Zagreba ima ozlijeđenih, Foto: Pixsell/PIXSELL

Zagrebačka policija izvijestila je kako su građani oko 13 sati dojavili da je u Ulici Izidora Kršnjavoga i u okolnoj zoni te ulice u tijeku sukob navijača.

Policijski službenici žurno su izašli na mjesto događaja i spriječili daljnju eskalaciju sukoba navijača u Ulici Izidora Kršnjavoga te u obližnjoj Pierottijevoj ulici, priopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ).

Mogući žešći sukob navijača dviju navijačkih skupina, ističu u PUZ-u, spriječen je uhićenjem više od 30 osoba koje su privedene ili se privode u prostorije policije.

U sukobu je ozlijeđeno nekoliko navijača te im je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Sestre milosrdnice i KBC-u Zagreb.

Kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela "Izazivanje nereda" je u tijeku.

Policija je ranije danas izvijestila da su jutros također bili sukobi tih navijačkih skupina u Zagrebu. Naime oko 10 sati građani su dojavili policiji okupljanje maskiranih osoba s bejzbolskim palicama u Parku mladenaca u novozagrebačkom naselju Sigetu.

Po dolasku, policijski službenici uočili su više osoba koje su odbacile drvene palice i pobjegle prema Trnskom, a što je upućivalo na moguće planirani sukob navijača s gostujućim navijačima Hajduka.

Policijski službenici utvrdili su identitet pet osoba, za koje je potvrđeno da su pripadnici domaće navijačke skupine, dok je jedna osoba dovedena u službene prostorije radi utvrđivanja identiteta. Postupanjem, policija je jutros spriječila daljnje sukobe.

Policija je pronašla više drvenih palica koje će biti kriminalističko-tehnički obrađene. Postupanjem, policija je jutros spriječila eskalaciju sukoba, priopćili su iz PU zagrebačke.

Na društvenim mrežama mnogo je snimki nasilja koje je navodno počelo kad su navijači zagrebačkog Dinama napali Splićane u središtu Zagreba. 


Na snimkama se vidi da su korištene palice i letve, čak i baklje. Ima ozlijeđenih. Sukob se dogodio u ulici Izidora Kršnjavoga. Poslije 15 sati policija je u tri "marice" odvezla dio navijača.


Oko samog stadiona u Kranjčevićevoj sve je bilo mirno i uz nadzor velikog broja policajaca i redara pripadnici Torcide mirno su otišli na tribine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!