11:47 / 18.08.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Mamić: Za mene bi bio privilegij raditi u Zvezdi ili Partizanu

Zdravko Mamić (Armin Durgut/PIXSELL)

Zdravko Mamić (Armin Durgut/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić u razgovoru za Sport klub nije krio razočaranje što je 'umrla' Jugoslavija.
Bjegunac  od  hrvatskoga  pravosuđa i savjetnik u zagrebačkome Dinamu Zdravko Mamić u razgovoru za "Sport klub"  koji će biti objavljen u četvrtak navečer, nije krio razočaranje  što je "umrla"  bivša zajednička država Jugoslavija u kojoj se on, kako je  kazao, nesmetano  izjašnjavao kao Hrvat kao što to čini i u neovisnoj  Hrvatskoj.

- Pogledajte vi što smo mi napravili od jedne od najljepših zemalja svijeta kao što je bila Jugoslavija, pa iskasapili smo je. Nas u Europskoj uniji nitko i ništa ne pita, a u Jugoslaviji nas se ipak ozbiljno pitalo. Bio sam Hrvat u Jugoslaviji i danas sam Hrvat u Hrvatskoj. Kome to smeta? Pa ja da počnem vikati u Zagrebu na Trgu bana Jelačića da sam Hrvatina, oni bi me uhitili. A da dođem u Beograd i zapjevam "Marjane, Marjane", što sam sto puta napravio, cijele Terazije se dižu i plješću, rekao je Mamić.

Mamić  se  u  razgovoru  čije  dijelove  u  utorak  prenose  bosanskohercegovački mediji, neoprestano hvalio kako  je i prije rata ulazio u  najpoznatije  beogradske  klubove  i kavane.

- To je ono što ja volim, za što živim. I nije me briga za one koji falsificiraju, izvrću. Ne dam da mi uzmu moje uspomene, moju mladost, moje prijatelje i moje životne postulate, dodao je.

U nastavku se dotaknuo i političara, pa napomenuo da uživa simpatije Aleksandra Vučića.

- Sretan sam što se pojavio hrvatski političar Boris Milošević, koji je Srbin po nacionalnosti. Naravno, tu je i Milorad Pupovac koji je radio jedan krvavi posao sve ove godine. Nema političara iz Hrvatske ili hrvatskog političara iz Bosne i Hercegovine koji u susretima s Vučićem nije doživio da Vučić ne upita za mene 'Gdje je onaj vaš mađioničar, onaj sposobni čovjek?'.

Mamić je priznao kako ne bi imao ništa protiv raditi u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

- Nemam nikakav razlog da sutra ne bih radio u Crvenoj zvezdi ili u Partizanu jer su to za mene institucije. Kada ne bih imao bolju situaciju, da nisam u Dinamu, i da na tržištu u normalno uređenim okolnostima imam takvu ponudu, za mene bi to bila privilegija, izjavio je Mamić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!