21:42 / 01.10.2020.

Autor: I.L./HRT

Mamić: Najteže su te već unaprijed dobivene utakmice

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

"Nije jednostavno igrati ovakve utakmice. Nemaš pravo na krivi korak".
- Čestitam momčadi na prolazu u grupnu fazu Europa lige. Neizvjesna i teška utakmica. Najteže su te već unaprijed dobivene utakmice. Nakon propuštene prilike protiv Ferencvarosa, nismo imali pravo na krivi korak, istaknuo je Dinamov trener Zoran Mamić neposredno nakon pobjede protiv estonske Flore s 3:1 u play offu Europske lige.

- Ne bih sad ulazio u dublje analize iako je činjenica da u dvadesetak minuta drugog poluvremena nismo bili dobri, ali to ćemo ostaviti za svlačionicu. Sretan sam što smo se plasirali. Naravno da već i za vrijeme utakmice, kao i po njezinu završetku, analizirate neke stvari. A, neke od njih definitivno nisu bile dobre. No, sad ćemo isticati dobre, zabili smo tri gola, plasirali se u skupinu... Sad se moramo dobro odmoriti, u nedjelju nas čeka prvenstvena utakmica u Varaždinu i onda se u reprezentativnoj pauzi, s manjim brojem igrača, moramo pripremati za sve ono što dolazi poslije.

Kakve su želje za ždrijeb skupina u petak?

- Nemam nekih posebnih želja, teško mi je sad i govoriti o suparnicima. Želimo biti kompetitivni, igrati atraktivno, želimo da Dinamo dobro igra, da imamo dobre rezultate, da razveselimo navijače i, ako se ukaže prilika, da ponovimo sjajan rezultat kao prije dvije godine.

Kakvo je stanje s Marijem Gavranovićem? Odigrao je odličnu utakmicu, ali je i napustio teren zbog ozljede.

- Gavranović je sjajan igrač. Sjajan strijelac, radio je dobro, postiže golove, vrlo je važan za nas. Dogodila se ona konfuzija kod zamjene. Imali smo jednu ideju, najavili smo je sucima, trebali smo obaviti zamjenu, ali Bruno Petković je došao do mene i rekao da Gavranović ne zna gdje se nalazi. Sudario se glavom sa suparničkim igračem i u tom trenutku uopće nije znao što se događa. Kasnije je na klupi sve bilo u redu, ozbiljno je pričao... No, u tom smo trenutku morali zaustaviti prethodno najavljenu izmjenu, a dok smo sucima objašnjavali, primili smo taj pogodak. Srećom, kasnije smo zabili i treći gol, doveli utakmicu do kraja. Vjerujem da Gavranović neće imati posljedica i da će biti dobro. Ali, ne mogu reći koliko je ozbiljna ozljeda.

Ima li novosti oko prijelaznoga roka?

  – Zasad nemamo planiranih odlazaka iako ne mogu sto posto potvrditi da se u ovih nekoliko dana do kraja prijelaznoga roka neće pojaviti nešto što bi možda zainteresiralo sve strane. Dolasci? Nadam se da ćemo u petak završiti transfer Rasmusa Lauritsena i da ćemo u sljedećih desetak dana popraviti krvnu sliku na nekim mjestima, zaključio je Mamić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!