16:35 / 04.01.2021.

Autor: A.M./HRT

Mamić najavio pripreme i potvrdio da Gvardiol ostaje do ljeta

Trener Dinama Zoran Mamić (Foto: GNK Dinamo)

Trener Dinama Zoran Mamić (Foto: GNK Dinamo)

Foto: - / -

Trener Dinama Zoran Mamić prokomentirao je početak Dinamovih priprema za proljetni dio sezone. Potvrdio je i da Joško Gvardiol ostaje do ljeta.
Trener Dinama Zoran Mamić prokomentirao je početak Dinamovih priprema za proljetni dio sezone. Nogometaši hrvatskog prvaka okupili su se 3. siječnja u Zagrebu te odradili preglede i testiranja, a u utorak će krenuti prema Rovinju, gdje će boraviti 10 dana.

- Teško ovo možemo nazvati pravim pripremama. Prva utakmica je već 19. siječnja, no kako drugima, tako i nama. Probat ćemo u ovih desetak radnih dana u Rovinju akumulirati energiju za sve ono što nas čeka, rekao je Mamić te se osvrnuo na dosad odrađeno:

- U prva dva dana smo odradili testiranje, lagano smo radili s loptom. Više da osjetimo loptu. S obzirom na zgusnut raspored na jesen i na težak raspored koji nas sad čeka, smatrali smo da je jedna utakmica tijekom ovih priprema sasvim dovoljna, kaže.

Dinamo je bio u sjajnoj formi u trenutku prekida prvenstva:

- Nema smisla žaliti za takvim stvarima. Čeka nas ludi tempo, u dva mjeseca ćemo odigrati 17 utakmica. Tu smo ukalkulirali i dvije europske utakmice u idućoj rundi, uz sav respekt prema Krasnodaru. Gledali smo datume i do reprezentativne pauze čekalo bi nas 17 utakmica, što je stravično puno. Ipak, imamo dovoljno širok kadar kvalitetnih igrača i mislim da na adekvatan način možemo apsolvirati ovaj problem.

Mamić je rekao i da neće biti promjena u igračkom kadru, a potvrdio je da Joško Gvardiol ostaje do ljeta:

- Svi igrači koji su bili tu i sad su ovdje. Također, šansu su dobili i neki mladi igrači koje ćemo s vremena na vrijeme, kad se za to ukaže prilika, polako ubacivati u prvu momčad. Već sam i prije govorio kako sam prilično siguran da će Joško s nama ostati do ljeta. Danas mogu reći da je to i službeno, što je za Dinamo fantastična stvar. Mislim da sve strane mogu biti zadovoljne. Dinamo jer je zadržao sjajnog igrača. Joško jer će igrati kvalitetne utakmice, a Red Bull zato što će na ljeto dobiti igrača koji će iza sebe imati puno jakih i europskih utakmica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!