16:27 / 03.03.2018.

Autor: I.L.K./Hina

Mamić: Cvitan vodi privatni rat protiv mene i hrvatskog nogometa

Zdravko Mamić (Slavko Midzor/PIXSELL)

Zdravko Mamić (Slavko Midzor/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

"Oni žele da Lovren i Modrić govore ono što paše USKOK-u i DORH-u, e pa nećete Cvitan i pobočnici", rekao je na početku konferencije Mamić.
Savjetnik u GNK Dinamo Zdravko Mamić održao je konferenciju za novinare na kojoj je ustvrdio kako državni odvjetnik Dinko Cvitan nezakonito vodi postupak protiv njega zbog čega će Županijski sud u Osijeku trebati odbaciti te optužbe, a ako to ne napravi on, napravit će Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu.  

Dinko Cvitan vodi privatni rat protiv mene i hrvatskog nogometa. On je vaš novac stavio u službu uništenja Zdravka Mamića, Dinama i HNS-a. Gdje god dođe privatno, imam svjedoke, rekao je: Može propasti Hrvatska, ali njemu ću doći glave. On je osobno angažiran. Oni žele da Lovren i Modrić govore ono što paše USKOK-u i DORH-u, e pa nećete Cvitan i pobočnici
, rekao je na početku konferencije Mamić optužujući čelnog čovjeka DORH-a Dinka Cvitana i ustvrdio da se po zakonu ne može podignuti optužnica protiv svjedoka u procesu koji traje.

Mamić je rekao da Luka Modrić, protiv kojeg je Osječko Županijsko državno odvjetništvo u petak podiglo optužnicu zbog lažnog svjedočenja u suđenju Zdravku Mamiću zbog nezakonitog izvlačenja novca iz GNK Dinama, nije promijenio iskaz i da Luka ne mijenja kožu i boju.

Zamislite te ljude koji toga heroja koji je 100 puta nosio dres hrvatske reprezentacije da oni protiv njega podižu optužnicu u tijeku procesa, rekao je Mamić.

Mamić se pohvalio da je pribavio mišljenje niza pravnih stručnjaka između ostalih i bivše predsjednice Ustavnog suda Jasne Omejec koja je na 69 stranica elaborata obrazložila zašto je Mamić oštećen u procesu koji se protiv njega vodi na sudu u Osijeku.

Sud u Osijeku već  je odavno trebao odbaciti optužnice protiv mene, ali vjeruje da će Vrhovni, Ustavni ili Europski sud za ljudska prava donijeti odluku da mi sudi neovlašteni tužitelj, rekao je Mamić koji smatra i da otac bivšeg igrača Gorana Ljubojevića ne može sjediti u optužnom vijeću.

Time je ovaj proces kontaminiran jer je svojedobno tata Ljubojević sa mnom dijelio novac od  transfera sina, ustvrdio je Mamić i zaključio da će optužnica protiv njega pasti, ali da nije siguran hoće li biti živ kada njegov slučaj dođe do Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu.

Podsjećamo da je Osječko Županijsko državno odvjetništvo u petak podignulo optužnicu protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja na suđenju bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću u vezi izvlačenja novca iz tog kluba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!