Majer o ždrijebu: Bez obzira na protivnike, sve će ovisiti o nama

31.03.2022.

08:22

Autor: I.L./HRT/HNS

Hrvatska - Bugarska. Lovro Majer

Hrvatska - Bugarska. Lovro Majer

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je sa Slovenijom 1:1 i pobijedila Bugarsku 2:1 u pripremnim dvobojima. Izbornik Zlatko Dalić isprobao je sve raspoložive snage i novi sustav 3-5-2. 

Nastupom u Dohi zadovoljan je i Lovor Majer, koji je za Hrvatski nogometni savez rekao: 


- Mislim da smo odigrali korektno, pogotovo uzme li se u obzir da smo prvi put od početka igrali u sastavu u kojem nitko ni s kim nije igrao i to u novoj formaciji. Na kraju smo pobijedili Bugarsku, a pobijediti je uvijek lijepo. Općenito govoreći, možemo biti zadovoljni ovom akcijom u Dohi. Najbitnije je bilo zajedništvo, team building. Bilo je dobro prije nastupa na Svjetskom prvenstvu upoznati se s uvjetima koji nas čekaju u Dohi, vidjeti hotele i stadione, osjetiti klimu i vremenske uvjete. Mislim da smo svi uživali.


Komentirao je i uigravanje novog sustava igre.


- Dvije utakmice nisu dovoljne da bismo stekli određene automatizme u igri, novi sustav se uigrava puno dulje, pogotovo na treninzima, a reprezentacija nije tako često zajedno da bismo to mogli ostvariti. Međutim, mogli smo vidjeti puno pozitivnih stvari u našoj igri i, ako to bude potrebno, uvjeren sam da možemo igrati u tom sustavu.

Lovro Majer

Lovro Majer

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Kako se ugurati u vezni red pored Modrića, Kovačića i Brozovića?


- Teško, naravno. Oni su najbolji igrači na svijetu i igraju u najboljim klubovima. Vidjet ćemo, spreman sam, uživam u reprezentaciji i ne zamaram se tom temom. 

Kao i ostatak Vatrenih, Majer je okrenut sutrašnjem ždrijebu skupina svjetske smotre: - Ne razmišljam previše o tome, iako… Bez previše laganja, naravno da bismo željeli što bolje proći i dobiti što lakše protivnike. Međutim, bez obzira na protivnike, sve će, kao i uvijek, ovisiti o nama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!