Livaković za HRT: Jedina želja mi je s Dinamom osvojiti sve što mogu ove sezone

30.03.2023.

20:02

Autor: Andrej Rašljanin/Dnevnik/HRT/I.L.

Dominik Livaković

Dominik Livaković

Foto: HTV / HRT

Na Svjetskom nogometnom prvenstvu ušao je u povijest svojim obranama. Svojim sjajnim intervencijama bio je jedan od junaka hrvatske reprezentacije u dvoboju protiv Turske.

Dominik Livaković čvrsta je karika na golu reprezentacije i Dinama. Specijalist je za obranu s bijele točke. Kako se priprema uoči utakmice i koliko će još braniti boje hrvatskog prvaka otkrio je za Dnevnik HRT-a kolegi Andreju Rašljaninu.   


- Drago mi je da sam pomogao ekipi, pogotovo te prve dvije obrane dok se nismo stabilizirali, mislim da su bile bitne, a kasnije smo se stabilizirali i pokazali svoju snagu.

"Greške su sastavni dio igre"


A te prve dvije prilike za domaćine došle su nakon pogrešaka pri iznošenju lopte.


- Mi smo ekipa koja voli igrati i takve greške su sastavni dio zato što volimo odigrati iza, tako radimo višak pa se takve greške i događaju, ali eto, ja sam hvala Bogu obranio te dvije lopte kad je bilo potrebno i na kraju je sve dobro ispalo.

Dominik Livaković, Andrej Rašljanin

Dominik Livaković, Andrej Rašljanin

Foto: HTV / HRT

Baš kao i na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je ušao u povijest jer samo Livaković, Subašić Ricardo uspjeli su u povijesti Mundijala u izvođenju jedanaesteraca tri puta obraniti penal. Zadranin je to učinio protiv Japana, a onda je slijedio Brazil.


"Što ovaj mladić jede, čime se on hrani?", pitao se naš komentator Marko Šapit tijekom SP-a. Pa čime se hrani i voli li hobotnicu?


- Volim, volim, volim, krakove volim!  

Hrvatska jedinica o taktici za penale


Šalu na stranu, hrvatska jedinica ima taktiku za penale.

- Gledam videe noć prije i napišem sebi na papirić i dam fizioterapeutu u tom slučaju, pogledam, pročitam.  

Sjajnim nastupima u Ligi prvaka i na Svjetskom prvenstvu privukao je pozornost skauta. Najzainteresiraniji je prema pisanju španjolskih novinara - Villarreal

 

- Jedina želja mi je osvojiti tu s Dinamom sve što mogu ove sezone i samo sam na to fokusiran i to je to, uopće ne razmišljam o ničem drugom. 


U siječnju je Dinamov vratar napunio 28 godina tako da su pred njim još godine i godine u kojima će se protivnici morati dobro namučiti da bi ga svladali.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!