"Liga nacija nije dobar format, nogomet nije samo biznis"

03.06.2022.

14:43

Autor: HRT/Studio 4

Edo Pezzi

Edo Pezzi

Foto: HTV / HRT

Započinje novo izdanje Lige nacija, naši reprezentativci u lipnju igraju četiri utakmice, prva od njih je danas protiv Austrije u Osijeku. U emisiji Studio 4 svoj komentar o stanju u reprezentaciji, ali i o samoj Ligi nacija dali su Edo Pezzi i Mario Zorko

Je li Livaja stvarno bolestan ili mu je potreban odmor uoči nove sezone? 


- Osobno ne vjerujem da je izmislio nešto, njemu samom treba da igra za reprezentaciju kako bi došao do svjetskog prvenstva. Priča se svašta uvijek. Veći je problem što ova Liga nacija umara igrače. Dalić je dobio umorne igrače i mora igrati četiri utakmice. Mene više zanima utakmica mladih protiv Norvežana. Prije ću sjesti uz televizor u 18 sati, nego u 21 sat, rekao je Pezzi.


Nema Lovrena, Muse, Livaje, Perišića, Gvardiola, jesu li u pitanju samo ozljede ili Liga nacija nema taj natjecateljski duh?


- Rekao bih da su kod naših igrača doista u pitanju ozljede, jer kod nas svi žele igrati. Najbolji je primjer Luka Modrić, koji već 17 godina igra u reprezentaciji. Kad može on igrati, moraju i drugi. On je imao najteži raspored. Liga nacija je odličan format, sada imamo utakmice s vrhunskim protivnicima. Velika je čast da smo u prvoj jakosnoj skupini i to potvrđuje zanimanje gledatelja. Rasprodan je Gradski vrt i Poljud, ističe Zorko. 

Pezzi i Zorko u emisiji Studio 4

Pezzi i Zorko u emisiji Studio 4

Foto: HTV / HRT

Pezzi se ne slaže kako je Liga nacija dobar format: 


- Ja nisam sklon veličanju Lige nacije, u NBA-u nakon što završi sezona imaju 5 mjeseci obaveznog odmora. Mi sada imamo situaciju da brzo počinje sezona, pa opet reprezentativna stanka, pa opet klupski nogomet i dolazi Katar. Ja mislim da treba voditi računa o igračima. Kada su igrači umorni tada su skloniji ozljedama. Nije sve biznis. 


Zorko brani format Lige nacija, naglašava da gledatelji jedva čekaju utakmice reprezentacije: 


- Ovo je odličan format, igrači su profesionalci, ja razumijem Kloppa i njegove izjave. Oni gledaju svoje interese. Mi želimo gledati reprezentaciju puno više od svako dvije godine. Njima ne treba pet mjeseci odmora. Tko želi igrati nogomet samo kad je raspoložen, nek igra za Kurilovec. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!