Leko: Nama faza obrane ne postoji, dobro smo i prošli

05.03.2023.

18:48

Autor: I.L./HRT

Ivan Leko

Ivan Leko

Foto: HTV / HRT

Trener Hajduka Ivan Leko bio je razočaran nakon poraza od Lokomotive na Poljudu 3:4.

- I inače primamo previše golova. Premekani smo, slaba obrana je i razlog padu samopouzdanja. Stojimo otvoreno, predaleko od igrača na svim pozicijama. Nama jednostavno faza obrane ne postoji, bez neke odgovornosti. Na talent i individualnu kvalitetu možeš dobiti jednu utakmicu, ali stabilitet obrane daje ti samopouzdanje i daje rezultat. Teško je. Dobro smo prošli i prvo poluvrijeme. Imali smo dobru reakciju u drugom poluvremenu. Vratili se na 2:2, ali na kraju zaslužena pobjeda Lokomotive.


Mediji i navijači Hajduka posebno su kritizirali Chidozieja Awaziema


- Zajedno dobivamo, zajedno gubimo. Obrana je cijela ekipa, ne samo igrači nazad. Jednostavno smo mekani. Ne shvaćamo obranu kako bismo trebali. Naš mentalitet obrane ne postoji. Sve mane i nedostaci pojedinaca tada dođu na vidjelo. Ne možemo svaliti samo na njega. Kolektivni je problem obrane. 

U Lekinu mandatu Hajduk je u osam utakmica upisao četiri poraza. Sljedeći je izazov Osijek u Gradskom vrtu. 


- Kada je teško onda treba biti frajer, svi. Najlakše uprijeti prstom u pojedinca ili trenera. Kad je dobro - svi smo dobri, kad je loše - svi smo loše. Sad treba biti frajer i pokazati nogomet. Znamo gdje smo, u kakvoj smo situaciji, jako smo kritični, nitko se ne skriva. Očekujem ponovno reakciju kao što smo imali u Kupu. Nema isprike, glava gore i kad je najteže pokaži koji dres nosiš. Ovaj dres ima veliku težinu. Svaki put kad ga obučeš, moraš ga dobro namočiti i uzeti s puno odgovornosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!