18:04 / 10.04.2020.

Autor: Dameo Ramić Kovačić/A.M./HRT

Laljak za HRT: Inter neće propasti, a trener je otišao zbog rezultata

Direktor Intera Branko Laljak. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Direktor Intera Branko Laljak. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Inter neće propasti, pitanje je samo na kojem će nivou i u kojim financijskim gabaritima poslovat, kaže direktor Intera Branko Laljak.
Neizvjesni dani u Interu iz Zaprešića. Dosadašnji trener Željko Petrović u današnjem izdanju Sportskih novosti izjavio je da odlazi s klupe, jer grupacija na čelu Veliborom Kvrgićem više nema namjeru financirati klub iz Zaprešića. Međutim, direktor kluba Branko Laljak ima drugačiju verziju priče.
- Jedino što se dogodilo je sporazumni raskid ugovora s trenerom Željkom Petrovićem, a razlog je isključivo sportske prirode i odnosi se na poziciju na ljestvici koja je razočaravajuća, kaže dugogodišnji klupski čelnik Branko Laljak.  Željko Petrović sjeo je na trenersku klupu Intera početkom siječnja, kad je objavljeno i da je zaprešićki prvoligaš, koji se nalazio u financijskim problemima, postigao dogovor s novim strateškim partnerima. Iako se nagađalo da je glavni čovjek te grupacije menadžer Velibor Kvrgić, Laljak i danas ima drugačiju verziju priče.

 - Agencija gospodina Kvrgića samo je dio grupacije koja nam pomaže u sportskom i financijskom smislu, konkretno u vidu pozajmica koje se vraćaju kod transfera igrača. Velibor Kvrgić niti je ušao, niti izašao iz kluba, jer u pravnom smislu takav odnos ne postoji. On je samo čovjek koji godinama doprinosi radu kluba i učinio je to i u ovoj teškoj situaciji, na čemu smo mu zahvalni, tvrdi Laljak, dodajući da Inter jest pogođen trenutnom krizom, ali u mjeri koja odgovara novonastaloj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa.
 - Ulagači u puno ozbiljnije klubove ne znaju što će sutra biti s njihovim osnovnim djelatnostima. Ugrožen je kompletan sport, hrvatski i svjetski. Inter neće propasti, pitanje je samo na kojem će nivou i u kojim financijskim gabaritima poslovati. O tome će ovisiti hoće li to biti prvoligaška ili niželigaška razina, a omladinski pogon svakako će funkcionirati. Pohvalno je da smo već sada osigurali sve uvjete za prvoligašku licencu u slijedećoj sezoni, jedino nam još nedostaje sportski rezultat što je i razlog za raskid suradnje s trenerom Petrovićem, zaključio je Laljak, uz pojašnjenje da preostali dio stručnog stožera i svi igrači ostaju u klubu do završetka sezone, a da će ime novog trenera objaviti slijedećeg tjedna. Više na stranicama Hrvatskog radija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!