Los Angeles FC ne pušta Biuka na U-21 Euro

10.06.2023.

15:48

Autor: I.Ž.K./HRT/HNS

Stipe Biuk

Stipe Biuk

Foto: Srećko Niketić / PIXSELL

Los Angeles FC obavijestio je Hrvatski nogometni savez kako neće dopustiti Stipi Biuku priključivanje hrvatskoj mladoj reprezentaciji za nastup na Uefinom U-21 Europskom prvenstvu, objavio je HNS.

Hrvatski nogometni savez je od 18. svibnja nekoliko puta kontaktirao Los Angeles na temu Stipe Biuka, a tek 10. lipnja stigla je povratna informacija kako klub neće odobriti Biuku dolazak na pripreme te potom nastup na U-21 Europskom prvenstvu.

- Nažalost, iz kluba je stigla nepovoljna odluka za nas i za Stipu, koji je bio jasan u želji da nastupa za mladu reprezentaciju kojoj je dao važan doprinos na putu do Eura. Žao mi je zbog Stipe, njegovih suigrača i izbornika jer se radi o odličnom igraču, no kako U-21 Europsko prvenstvo nije u Fifinom kalendaru, klub je imao pravo donijeti ovakvu odluku. Uvjeren sam da bi za Stipu, a stoga i za njegov klub, ovaj nastup na Euru bio vrlo koristan i vrijedan, no u klubu to nisu tako prepoznali, a mi to moramo prihvatiti, izjavio je tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa.

- Žao nam je zbog ovakvog raspleta jer gubimo jednog odličnog igrača, ali s obzirom na manjak komunikacije od Los Angelesa proteklih tjedana nije neočekivana takva odluka. Mislim da je i Stipe ovime na gubitku jer bi mu Europsko prvenstvo bilo veliko iskustvo, no klub je donio odluku koju moramo prihvatiti i ići dalje. Barem nam je sada jasna situacija te se nastavljamo pripremati kako bi u maksimalnom izdanju dočekali početak Europskog prvenstva, izjavio je izbornik Dragan Skočić.

Hrvatska igra u skupini B u Bukureštu, a Euro će otvoriti 21. lipnja dvobojem protiv Ukrajine. Tri dana poslije očekuje je susret protiv Španjolske, a nastup u skupini zaključit će 27. lipnja utakmicom protiv Rumunjske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!