19:32 / 11.09.2019.

Autor: K.L./HRT

Kustić za HRT o Gračanovoj smjeni: Mislim da je ovo dobro rješenje

-

-

Foto: - / -

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija od danas je u potrazi za novim izbornikom.
Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija od danas je u potrazi za novim izbornikom. Nenad Gračan podnio je ostavku nakon jučerašnjeg poraza od Škotske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza to je prihvatio. - Žao nam je što smo izgubili jučer utakmicu. Nakon što je završila utakmica, sjeo sam s izbornikom za stol, porazgovarali smo i ponudio je ostavku. Danas je Izvršni odbor to prihvatio i mislim da je to u ovom trenutku dobro, rekao je Marijan Kustić, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, u razgovoru za HRT.

- Rekao je da je vjerojatno došlo i malo do zasićenja te da on misli da je možda najbolje da ponudi ostavku i tako smo došli do tog rješenja, objasnio je Kustić.

Gračan je na udaru predsjednika HNS-a Davora Šukera još od Europskog prvenstva u Italiji i San Marinu. Šuker je čak tražio njegovu smjenu, te na njegovo mjesto htio postaviti trenera Lokomotive Gorana Tomića, međutim, Izvršni odbor HNS-a tome se tada usprotivio.

- Nije to prvi put da imamo različito mišljenje. Svi imaju pravo na svoje mišljenje. U tom trenutku, mislili smo da je to dobro jer smo prije Europskog prvenstva donijeli odluku da izbornik bude Nenad Gračan. Naravno da nismo htjeli samo tako raditi smjenu. Nakon ovoga, mislim da je ovo dobro rješenje. Siguran sam da će Izvršni odbor donijeti dobru odluku o nasljedniku. Ništa konkretno o imenima, kroz desetak dana ćemo naći prava rješenja, zaključio je Kustić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!