15:17 / 10.03.2020.

Autor: HRT

Kustić za HRT: Ne bi bilo dobro da smo prekinuli prvenstvo

Marijan Kustić (Patrik Macek/PIXSELL)

Marijan Kustić (Patrik Macek/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić komentirao je odluku HNS-a.
Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić komentirao je odluku koja je donesena o nastavku natjecanja pod okriljem krovne organizacije hrvatskog nogometa.

U Puli bez gledatelja, Rijeka i Varaždin obustavili prodaju ulaznica
HNS: Nema odgode HNL-a, posebne upute organizatorima

HNS je objavio da neće doći do odgoda utakmica i HNL se nastavlja, a da će cilvilna vlast odlučiti o uvjetima u kojima će se igrati, odnosno hoće li gledatelji moći biti prisutni na tribinama. Domaće utakmice, sukladno preporuci Stožera civilne zaštite i mišljenju Županijskog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, pred praznim tribinama igrat će Istra 1961.

- Mislim da je u redu da smo ostavili malo prostora. Ovisit će se o županijama što se tiče dozvola, ali da smo išli smo na to da se utakmice ili prvenstvo do daljnjeg prekine, mislim da to ne bi bilo dobro, rekao je Kustić u razgovoru za Hrvatski radio.

- Ove mjere kojih se treba pridržavati, ono što je Stožer civilne zaštite pripisao, mi se toga pridržavamo. Naravno, odluke se mogu mijenjati svakodnevno, ovisno o situaciji. Naravno da prije svega gledamo zaštitu igrača, navijača i svih koji su uključeni u organizaciju natjecanja, dodaje Kustić.

Izvršni direktor HNS-a nije direktno komentirao mogućnost otkazivanja Europskog prvenstva koje se treba održati ove godine.

- Potrebno je pratiti situaciju kod nas, i vidjet ćemo što se dogoditi. Mi ćemo donositi odluke koje su dobre za naše građane, rekao je Kustić. - Ne treba još ići tako daleko da pričamo o otkazivanju Eura, pratit ćemo situaciju i donositi odluke sukladno situacijama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!