Kustić: Vjerujem da će 2022. biti još uspješnija

17.03.2022.

16:13

Autor: I.L./HRT/HNS

Marijan Kustić

Marijan Kustić

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

U zagrebačkom hotelu Sheraton održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, kojom je rukovodio predsjednik HNS-a Marijan Kustić. Glavna tema bio je izvještaj o radu za 2021. godinu, prenosi Hrvatski nogometni savez.

- Godina 2021. bila je sjajna za Hrvatski nogometni savez. No, vjerujem da će aktualna godina biti još uspješnija, još bolja i još bogatija vrhunskim sportskim i poslovnim rezultatima. Vjerujem da se svi slažemo kako je dogovor o prodaji TV prava povijesno važan iskorak za hrvatski nogomet i naše klubove. Dogovorenih 44 milijuna eura u četiri godine bit će izuzetno važan doprinos budžetima naših klubova te će osigurati daljnji razvoj nogometa u zemlji, rekao je između ostalog Kustić.


Predsjednik verifikacijske komisije Dubravko Galović podnio je izvještaj u kojem je ustanovljeno da su na sjednici prisutna 68 zastupnika, uz 11 odsutnih.


Skupštinari su potom usvojili izvješće verifikacijske komisije, predloženi dnevni red te zapisnik s prošle sjednice.

Članovi Skupštine usvojili su završni račun za 2021. godinu, koji je predstavila voditeljica odjela financija i računovodstva Ružica Bajrić. Ostvareni su prihodi od 286.510.776,64 kn te rashodi u iznosu od 260.107.490,26 kn, odnosno višak prihoda nad rashodima u iznosu od 26.403.286,38 kn. Najveći prihodi ostvareni su od djelatnosti i to: prihodi od sudjelovanja A reprezentacije na Europskom prvenstvu, prihodi od marketinga, TV prava, ulaznica i opreme. 


Najveći rashodi odnose se na aktivnosti saveza, odnosno organizaciju utakmica svih reprezentacija, na razvoj i unapređenje, nogometa, rashodi za zaposlene, amortizacija, donacije i ostali rashodi.


John Gašparac sumirao je glavne točke iz revizorskog izvještaja: - Prema našem mišljenju, financijski izvještaji su fer prezentirali financijski položaj HNS-a i njegovu financijsku uspješnost, u skladu sa Zakonom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!