17:35 / 11.03.2020.

Autor: HRT

Kustić o zatvaranju hrvatskih stadiona

-

-

Foto: - / -

Vatreni bi 26. ožujka trebali odmjeriti snage sa Švicarskom, a 30. ožujka igrati protiv Portugala.
Dan nakon što je Hrvatski nogometni savez objavio kako će "civilna vlast odlučiti o uvjetima u kojima će se igrati, odnosno hoće li gledatelji moći biti prisutni na tribinama", stigla je odluka da će se sve utakmice pod ingerencijom HNS-a do 31. ožujka igrati bez gledatelja.  

Mjera se odnosi na HT Prvu ligu, Hrvatski kup, 2. HNL, 3. HNL, 1. HNLŽ, 2. HNLŽ, 1. HMNL, 2. HMNL te sve lige mladeži pod okriljem HNS-a, kao i na predstojeće Uefine kvalifikacijske utakmice koje se održavaju u Hrvatskoj.

- Prateći cjelokupnu situaciju, i to sam jučer naveo, da se iz dana u dan mogu mijenjati i donositi odluke te nakon povećanja broja oboljelih odlučili smo da djelujemo po preporukama Stožera civilne zaštite RH. Imali smo ponovno sastanak te donijeli odluku da se utakmice do 31. ožujka igraju bez gledatelja, rekao je izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić.

Također, HNS je dao preporuku svim županijskim savezima da istu mjeru poduzmu u natjecanjima pod svojom ingerencijom.

- Odluku smo spustili i do županijskih razina, a najvažnije je zdravlje građana. Iz dana u dan ćemo pratiti situaciju, daj Bože da na svemu tome stane i da se popravi situacija. Kako se bude mijenjalo stanje, tako ćemo i donijeti odluke, dodao je Kustić.

Hrvatsku reprezentaciju krajem ožujka očekuje pripremni turnir u Dohi. Uz svjetske doprvake, reprezentaciju Hrvatske, na turniru će nastupiti svjetska bronca i trenutno vodeća momčad svijeta prema Fifi, Belgija, potom europski prvak Portugal, te Švicarska.

- U kontaktu smo s izbornikom i s ljudima iz Dohe, pričamo i pripremamo kao da će sve biti u redu pa ćemo vidjeti sljedećih dana, zaključio je Kustić.

Vatreni bi 26. ožujka trebali odmjeriti snage sa Švicarskom, a  30. ožujka igrati protiv Portugala.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!