Kustić o Superligi: Motiv je isključivo pohlepa vlasnika tih 12 klubova

20.04.2021.

16:47

Autor: Ivan Dorian Molnar/M.M./HRT

Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a

Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Vijest o osnivanju nogometne Superlige u kojoj bi igrali najbolji i najbogatiji europski klubovi izazvala je pravu buru. 

Uefa i Fifa jasne su u svom stavu da će učiniti sve da spriječe pokretanje te lige, a tako misle i sve članice nacionalnih saveza - njih 55, koji su jednoglasno podržali taj prijedlog, rekao je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić za HRT.

Dodao je kako Superliga nije dobra za budućnost nogometa, te da se radi o napadu na europski model sporta koji se temelji na solidarnosti i sportskom uspjehu kao jedinom kriteriju za plasman u europska natjecanja ili prolazak u viši rang natjecanja. 

- Superliga predstavlja zatvoreni model koji je isključivo u interesu vlasnika tih 12 klubova. Motiv je isključivo pohlepa vlasnika tih klubova i potreba da se spašavaju dugovi koje su nagomilali neracionalnim poslovanjem proteklih godina, istaknuo je.

Dodao je i kako smatra da to neće uspjeti i da će se svi urazumiti i gledati interes nogometa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!