Krznar: Živim lijep film, a do rastanka će jednom neminovno doći

24.11.2021.

12:31

Autor: I.Ž.K./HRT

Damir Krznar

Damir Krznar

Foto: Igor Šoban / PIXSELL

Nogometaši Dinama u četvrtak u Maksimiru igraju protiv Genka u 5. kolu Europske lige.

Utakmicu su na konferenciji za medije najavili trener Modrih Damir Krznar i kapetan Arijan Ademi

- Predzadnja utakmica u ovom dijelu grupne faze, dočekujemo izuzetno teškog protivnika kojeg respektiramo, ali dočekujemo ga u našem domu. Vjerujem da ova momčad može odlično završiti utakmicu, rekao je u uvodu trener Krznar.

- Znamo koliko su kvalitetna ekipa, osjetili smo to u Belgiji, gdje rezultat nije bio realan. Znamo koliko su dobri, ali uvjeren sam da ćemo biti spremni sutra i da ćemo dati sve od sebe da ih pobijedimo, izjavio je Ademi.

Ademija dugo nije bilo, kako je bilo gledati Dinamo?

- Uvijek mi je teško gledati utakmicu kad nisam na terenu. Dinamo je za mene izgledao odlično, pregršt šansi nismo iskoristili, pa rezultati možda nisu bili na tom nivou na kojemu je bila igra. Svaki igrač je bitan za ekipu i svaki od nas nedostaje, ne samo ja. Momčad je ta koja pobjeđuje i momčad je ta koja gubi, kaže kapetan Modrih.

Pozitivan rezultat Dinamo ostavlja u Europi, koliki je pritisak?

- U Dinamu je svaka utakmica pritisak. Sigurno da je ovo jako bitna utakmica, kao što je bio Osijek i kao što je bio Genk u Belgiji. S mislima da možemo pobijediti ući ćemo u utakmicu.

Koliko je Ademi spreman za okršaj s Genkom?

- Ozljede su me pokosile ove godine. Koliko mogu sutra? Vidjet ćemo, koliko bude trebalo, kaže kapetan Modrih.

Zdravstveno stanje momčadi?

 -Nemamo na raspolaganju Jurića, Duje Čop je skupio nešto treninga, Franjić ima određenih tegoba, ali vjerujemo da će moći igrati. S te strane smo sve bolji, rubrika ozljeda je sve manja i kraća i nadam se da ćemo kroz dva-tri tjedna biti u punom sastavu i da neće biti problema.

Dinamo ima dobre izvedbe, ali nedostaje realizacija.

- Ono što trenera može veseliti je izvedba. Izvedba je bila dobra, iako je teško reći da je bila zadovoljavajuća u utakmicama u kojima ne polučite rezultat, ali bila je dobra. Ono na čemu moramo poraditi je obrana, koja je ključ svega - ako već ne možeš zabiti, da ne primiš gol.

Nakon svake utakmice u kojoj Dinamo ne pobijedi, postavlja se pitanje ostanka trenera, koliko je teško tako raditi?

- U Dinamu sam s prekidima 20-ak godina, naviknuo sam na takve tekstove i špekulacije, no ovdje se ne radi o Damiru Krznaru, nego o treneru Dinama. Kad sam prihvatio ovu ulogu, prihvatio sam cijeli folklor oko toga. Imam potporu najbitnijih, a to je momčad. Uživam u svakom danu, a neminovno je da će jednom doći dan kada ćemo se razići. Mislim da radim najbolje što mogu, a sudbina svakog trenera ovisi o rezultatu. Ponavljam, ono što me veseli je momčad. Živim lijep film, rekao je Damir Krznar.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!