Krznar: Ova dva smiješna gola moraju nas uozbiljiti za Reykjavik

07.07.2021.

22:15

Autor: A.M./HRT/GNK Dinamo

Trener Dinama Damir Krznar

Trener Dinama Damir Krznar

Foto: GNK Dinamo / .

Dinamo je u prvom susretu prvog pretkola Lige prvaka svladao islandski Valur s 3:2, no bila je to utakmica kakva se rijetko viđa. Naime, Modri su praktički do samog kraja imali 3:0 i to uz brojne promašene prilike, između ostaloga i kazneni udarac Ademija iz 82. minute, a onda je u 88. i 90. minuti Valur smanjio na 3:2.

Tako je uoči uzvrata u Reykjaviku, koje je predviđen za 13. srpnja, situacija prilično neizvjesna.


- Jednu mirnu, kontroliranu utakmicu, rutiniranu i rutinsku pobjedu odveli smo u jednu ludu utakmicu. Ipak, na kraju smo pobijedili. Ne gleda se inače pobjedama u zube, ali ovoj zaista moramo pogledati u zube. Nakon 3:0 i penala i potencijanih 4:0 i nekog rješenja prolaska zakomplicirali smo s par nesretnih reakcija i s jednom crnom rupom od 10 minuta. Predugo smo živjeli u promašenom penalu Ademija i protivnik je to znao iskoristiti. Jednostavan je zaključak, morat ćemo svim raspoložim sredstvima u Reykjavik i boriti se za već dobivenu utakmicu, rekao je Krznar i nastavio:


- Pad koncentracije, crna rupa. Primili smo dva zaista smiješna gola, ali dva gola koja nas sad moraju uozbiljiti i napuniti avion za Island. Znači li to da će igrati Petković, Ivanušec i Oršić? Ne znam još, ali znači da će svi igrači koje imamo biti u kadru i konkurirat će za utakmicu. Ponavljam, nije drama ni panika, ali moramo tamo biti oprezni i koncentrirani.

Krznar je pojasnio je tko su predviđeni izvođači kaznenih udaraca:


- Redoslijed izvođenja penala je Majer prvi, a Čop drugi. Kad je Ademi uzeo loptu, oni su bili vani. Tada je sve stvar dogovora između igrača, ali nije to bilo presudno.


Kapetan i dvostruki strijelac Arijan Ademi je rekao:


- Odigrali smo dobrih 80 minuta, a onda smo promašili penal, odnosno ja sam ga promašio i smatram da je odgovornost na meni. Tamo sad moramo otići dovršiti posao. Žao mi je, ja sam kriv. Moglo je biti 4:0, a umjesto toga vratili smo ih u igru, kaže Ademi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!