14:36 / 24.03.2020.

Autor: Zajedno za zdravlje/K.L./HRT

Kramarić: Cijeli narod bio je uz nas u Rusiji, sad je vrijeme da mi pomognemo narodu

Andrej Kramarić (Petar Glebov/PIXSELL)

Andrej Kramarić (Petar Glebov/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić javio se iz Njemačke u HRT-ovu emisiju Zajedno za zdravlje.
Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić javio se iz Njemačke u HRT-ovu emisiju Zajedno za zdravlje kako bi progovorio o pomoći Vatrenih za borbu protiv koronavirusa i Zagrebu koji je pogođen potresom.  

- Moja obitelj i prijatelji su u Zagrebu, jako je teško što ne mogu biti i ja zbog ovih okolnosti. Moram reći da se u nekim trenucima osjećaš bespomoćno, želiš pomoći, a ne možeš. Situacija nije jednostavna, nije bio ni nama najljepši osjećaj koji nismo u Hrvatskoj i Zagrebu, rekao je Kramarić na početku razgovora te nastavio:

- Bit će pomoći, pričali smo o tome preko naše grupe. Nisam ja taj koji će o tome pričati, tu su glavni stariji igrači od Modrića, Rakitića i ostalih. Oni će javno objaviti o kakvoj se pomoći radi, mi smo tu da pomognemo ljudima. Kako je cijeli narod bio uz nas tijekom svih utakmica u Rusiji, mislim da je sad vrijeme da mi, koji možemo, pomažemo našem narodu.

- Svi se skupljamo zajedno, Hrvatska mora biti jedno i živjeti za svakog čovjeka u Lijepoj našoj. Ovo je jedini put za ovu situaciju da ju prebrodimo i da u budućnosti budemo na pravom putu. Sada je trenutak da pomognemo, sve će to kasnije vrijediti.

Njemački milijarder Dietmar Hopp vlasnik je nogometnog kluba Hoffenheima u kojem nastupa Kramarić, ali i tvrtke "CureVac" koja razvija cjepivo protiv koronavirusa.

- Pričamo o fenomenalnom čovjeku i genijalcu koji je napravio svoj život iz ničega. Ja se nadam da će njegova tvrtka pronaći to cjepivo da pomogne cijelom svijetu. Ljudi nisu svjesni koliko on pomaže drugim ljudima, tako da me nije ovo iznenadilo. Nadam se da će cijeli svijet shvatiti o kakvom se čovjeku raditi, rekao je Kramarić koji se na kraju dotaknuo i nogometne strane cijele ove priče. Prema njegovim riječima, ona u ovim trenucima nije bitna. Važno je zdravlje i sigurnost svih ljudi.

- Ne znam odluku o nastavku Bundeslige, očekujem možda da će se nastaviti prvenstvo u petom ili šestom mjesecu. Prvenstveno da se maknu misli iz ove situacije, ali u prvom planu mora biti zdravlje i sigurnost svih ljudi. Svi smo očekivali Euro, ali sada nije bitan nogomet, najbitnije je zaštiti ljudske živote. Bez obzira na koliko godina će se to odgađati, bitno je da se spriječi širenje bolesti. Kasnije ćemo pričati o sportskim natjecanjima, zaključio je hrvatski reprezentativac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!