"Odlučivat će detalji, navikli smo na takve utakmice"

10.06.2023.

17:27

Autor: A.M./HRT

Borna Sosa, Andrej Kramarić

Borna Sosa, Andrej Kramarić

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se i dalje u Rijeci za završnicu Lige nacija. S novinarima su se u subotu družili bundesligaški igrači Andrej Kramarić i Borna Sosa.

- Raspoloženje na treninzima je na visokom nivou, što je i malo začuđujuće s obzirom da je kraj sezone, ali i to govori koliko je visoka razina motivacije, rekao je u uvodu Andrej Kramarić.


- Nije prvi put da imamo reprezentaciju nakon sezone, mislim da nećemo imati problema sa spremom psihičkom, a ni fizičkom, dodao je Borna Sosa.


Što će biti najteže protiv Nizozemske?


- Teško je izdvojiti što će odlučiti, mislim da će to biti neki sitan detalj. Danas svi igraju nogomet, svaki detalj je bitan. Nizozemci imaju stvarno fenomenalnu ekipu, ali mi smo svjesni svoje snage, koju potvrđujemo zadnjih pet - šest godina. No ako danas nisi motiviran, nećeš moći pokazati maksimum ni na utakmici. Ako budemo na razini na kojoj smo znali biti, od nas se mogu očekivati velike stvari. Oni imaju svjetske igrače, ali s odgovarajućom taktikom možemo ih pobijediti, kaže Kramarić.

- Navikli smo na utakmice u kojima odlučuju detalji, takva je bila svaka na SP-u, a i ova će biti slična, dodao je Sosa.


Što očekuju od drugog polufinala?


- Posve smo fokusriani na Nizozemsku, kaže Kramarić, a Sosa priznaje da bi u finalu "ipak radije Italiju".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!