Komisija nogometnih sudaca o suđenju na Poljudu

07.02.2023.

12:52

Autor: I.L./HRT/HNS

Ante Čulina okružen igračima Hajduka

Ante Čulina okružen igračima Hajduka

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) objavila je sudačku analizu 20. kola SuperSport HNL-a. Detaljno su analizirane dvije situacije iz susreta Hajduka i Rijeke na Poljudu u kojem su gosti slavili 2:1.

Sudačka analiza 20. kola SuperSport HNL-a:

HAJDUK - RIJEKA

Sudac: Ante Čulina.

Pomoćni suci: Vedran Đurak i Jerko Crnčić.
VAR sudac: Zdenko Lovrić.


88. minuta: Sudac utakmice dosudio je kazneni udarac nakon incidenta kad branič HNK Rijeke sapliće suparnika s leđa unutar vlastita kaznena prostora. KNS HNS-a izazove ovakve prirode razmatra isključivo domenom prosudbe suca u terenu za igru i ne očekuje uključivanje VAR sudaca bez obzira na smjer odluke suca.


90. +2 minuta: Incident u kaznenom prostoru HNK Rijeke nije prekršaj prema pravilima nogometne igre. Sudac u terenu za igru ispravno je procijenio duel dvojice igrača za loptu. Nažalost, nakon intervencije VAR suca i OFR pregleda snimke, promijenio je svoju odluku i dosudio kazneni udarac. Kontakt između braniča i napadača razmatra se kao posljedica borbe za loptu i vrlo je laganog intenziteta. KNS HNS-a ovaj izazov ne smatra dostatnim za dodjelu kaznenog udarca. KNS HNS-a intervenciju VAR suca, koja inicira dosuđivanje kaznenog udarca, smatra neispravnom, neutemeljenom u pravilima nogometne igre i smjernicama KNS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!