19:13 / 09.07.2020.

Autor: A.M./Hina

Kek obavijestio NZS o ponudi Dinama: Nadamo se da će ostati

Matjaž Kek (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Matjaž Kek (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik Slovenskog nogometnog saveza (NZS) Radenko Mijatović kazao je za slovensku novinsku agenciju STA kako se nada da će Matjaž Kek ostati za kormilom reprezentacije.
Predsjednik Slovenskog nogometnog saveza (NZS) Radenko Mijatović kazao je za slovensku novinsku agenciju STA kako se nada da će Matjaž Kek (58) ostati za kormilom reprezentacije usprkos interesu zagrebačkog Dinama za njegove usluge.
Slovenski izbornik je u četvrtak obavijestio Mijatovića o Dinamovom interesu za preuzimanje položaja glavnog trenera zagrebačkog kluba. Razgovarali su, a Kek mu je potvrdio kako je dobio ponudu hrvatskog prvaka.
Predsjednik NZS-a procjenjuje kako će Kek razmotriti ponudu, ali naglašava da za sada nema promjena u vezi s njegovim radom. Nada se i da ih neće biti. Odbacio je mogućnost da Kek u isto vrijeme vodi Sloveniju i Dinamo.
- To nije moguće, kazao je.
Kek je za STA potvrdio da ga Dinamo želi, ali i istaknuo kako je trenutačno vezan za slovensku reprezentaciju.
- Suština svega je u tome što imam važeći ugovor s NZS-om, koji vrijedi još neko vrijeme, rekao je slovenski stručnjak, koji je od ožujka 2013.  do listopada 2018. godine vodio Rijeku osvojivši dvostruku krunu u sezoni 2016./2017.
Kek je slovensku reprezentaciju preuzeo u studenom 2018. godine i ima ugovor do kraja kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine. Tijekom karijere vodio je i Maribor, te Al Ittihad.
Dinamo je u ponedjeljak uručio otkaz treneru Igoru Jovićeviću, a momčad će do kraja sezone voditi sportski direktor Zoran Mamić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!