Kalinić: U Hajduku završavam karijeru, a Livaja i ja možemo zajedno

12.01.2023.

22:14

Autor: A.M./HRT/Slobodna Dalmacija

Nikola Kalinić

Nikola Kalinić

Foto: Milan Šabić / PIXSELL

Nikola Kalinić vratio se na teren nakon više od tri mjeseca stanke zbog ozljede, povodom čega je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju otkrio da namjerava završiti karijeru u Hajduku.


- Nakon tri i pol mjeseca pauze trebat će mi vremena da uhvatim formu. Ne mogu sve odmah. Bolje da se dobro spremim. Hvatam zalet. Samo sam sedam dana u treningu i ne očekujem da sam u punoj formi. Ali ide nabolje, rekao je Kalinić.


O "vječnom pitanju" mogu li on i Marko Livaja igrati zajedno je rekao:


- A da ja vidim tko je to lansirao da ne bismo mogli?! Sigurno nisu nogometni stručnjaci lansirali tu dilemu. Nego neki usput, pa da se polemizira. Možda i namjerno žele unijet nemir. Ja ne vidim tu nikakvu priču. Tko to forsira, taj ne zna nogomet. Naravno. Drugačiji smo igrači, ja sam „devetka”, a Livaja se razmješta po pozicijama kako mu najbolje paše. On je i devet i devet i pil i deset. Livaja je sve. On igra di oće. I voli imat balun kod sebe. Različiti smo i nije čudno da se slažemo u igri. Nije slučajno da je ujesen od tri moja gola, Livaja mi dva namjestio.

Pohvalio je novog trenera Ivana Leku:


- Osjećam red, rad i disciplinu, ne kažem da toga nije bilo, ali kod Leke je to baš nekako izraženo, na višoj razini. Falilo nam je toga u držanju ritma utakmice, triput smo vodili po 2:0, pa ne bismo izdržali. Mogli smo držat ritam samo 60 minuta, a Leko će to odvesti na svih 90. Bitno je da nam je usađeno kako ne smijemo slavit drugo mjesto, nego tražimo nešto više, priznajemo samo prvo mjesto.


Kalinić ima 35 godina i bliži mu se kraj karijere, no ne namjerava "objesiti kopačke o klin" tako brzo:


- Nije kraj. Ne razmišljam o tome, igrat ću dokle se god budem dobro osjećao i bio sposoban da pomognem, rekao je i na pitanje je li mu Hajduk zadnji klub u karijeri odgovorio:


- To je sigurno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!