Jurčević: Jako puno sam naučio od gospodina Barića

14.12.2020.

18:10

Autor: I.L./HRT/Sport/Dnevnik HTV

default error photo
Popularni ''Herr Otto'' odgojio je mnoge igrače i trenere.
U Zagrebu je u nedjelju u 88. godini preminuo poznati nogometni stručnjak Otto Barić. Najveći je trag svoje duge i uspješne trenerske karijere ostavio Austriji, gdje je s četiri različita kluba osvojio osam naslova državnog prvaka. Dvije je godine bio izbornik naše reprezentacije s kojom je nastupio na EP 2004.

➡️ Put legendarnog Otte Barića

Popularni ''Herr Otto'' odgojio je mnoge igrače i trenere, a biranim se riječima od njega oprostio bivši hrvatski nogometni reprezentativac, a danas trener Nikola Jurčević.

- Imam najljepše uspomene na gospodina Barića. On je bio čovjek koji me odveo u Salzburg gdje sam proveo četiri godine pod njegovim vodstvom. Imali smo izvanredan odnos i teško mi je pala vijest, rekao je Jurčević za Dnevnik HTV-a.

- Kao trenera ću ga pamtiti da sam jako puno od njega naučio o tome koliko je važna ta neka komunikacija, koliko je važno imati jednu dobru atmosferu u momčadi, ali tako da tu nema neke velike galame i nema neke diktature, nego jedan specifičan način komunikacije s kojom on izvlači maksimum iz igrača. Ono što sam vidio, što mu je najveća i najjača osobina bila, imao je veliku sposobnost da prepozna igrača, da ga stavi na pravu poziciju i da iz njega izvuče maksimum. Ja mislim da je to i sada, koliko god se to sve u nogometu proširilo, možda najvažnije i da su to faktori koji su strahovito bitni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!