16:22 / 27.04.2020.

Autor: I.L./HRT

Jovićević: S nestrpljenjem smo dočekali današnje treninge

Foto: MARKO PRPIĆ/PIXSELL

Foto: MARKO PRPIĆ/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prva momčad Dinama u ponedjeljak je održala prvi trening nakon stanke.
Prva momčad Dinama u ponedjeljak je održala prvi trening nakon stanke uzrokovane epidemijom COVID 19 virusa, a sukladno odluci nadležnih tijela o mogućnosti treninga svih sportaša i sportašica 1. i 2. kategorije pojedinačnih sportova kao i svim seniorskim sportskim sastavima u najvišem rangu natjecanja.

Premijerni dan s prvom momčadi odradio je novi trener Igor Jovićević. Zadovoljan je prvim treningom, imao je priliku razgovarati s igračima i veli kako sve ide u skladu s planiranim i datim uputama.

- Malo je teže tako koncipirati treninge jer postoji vid suradnje gdje igrači trebaju biti blizu, ali prilagođavamo se. Zaželjeli su se lopte i siguran sam da će to biti svakim danom sve bolje.

Poznaje većinom sve igrače prve momčadi, a o travnjaku na stadionu Hitrec Kacian pun je hvale.

- Naša komunikacija i rad bit će svakim danom sve bolji. Upoznat ćemo se još više, a igrači će usvajati iz dana u dan sve taktičke zahtjeve kroz moju komunikaciju koja je sama po sebi za njih nova. Trebat će malo vremena da se naviknu na gestikulaciju, ton, taktičke upute... Ovo nam je super došlo, da faza adaptacije bude što bezbolnija. Stvarno dugo nisam vidio ovako dobar Hitrec. Navikao sam na onu veliku rupu s lijeve strane gdje se protivnik inače baš i ne snalazi. Fenomenalno je zasad.

Igrači zasad treniraju u grupama po pet, tu je još trener i fizioterapeut. Moraju biti adekvatni razmaci, pet metara po horizontali i 40 metara po okomici. Tako se koncipiraju treninzi.

- Ne smijemo divljati. Moramo dozirati i biti pametni. Bitno je popuniti pluća, ubaciti loptu u treninge i da se jednostavno uhvate tehničko-taktičke upute što prije. Ja osobno smatram da sve što su radili kod kuće čak nema veze s nogometom. Pomoći ćemo im da što prije uđu u ritam treninga i bitno je da je njihova koncentracija na željenoj razini.

Očekujete li i početak prvenstva 30. svibnja kako se najavljuje?

- Hoće li biti 30. svibnja ili ne, zaista ne znam. Moramo biti socijalno osjetljivi. Jedno je želja za treningom i usavršavanjem, a drugo činjenica da problem još postoji. Pričao sam s bratom koji živi u Španjolskoj i s nekim prijateljima iz Španjolske - nije im do nogometa. Zaista je problematična situacija i moramo biti svjesni da je zdravlje na prvom mjestu. Prvi treninga Dinama odradili su Tomislav Krizmanić, Bartol Franjić, Izet Hajrović, Petar Stojanović, Mislav Oršić, Tin Hrvoj, Antonio Marin, Josip Šutalo, Joško Gvardiol, Mario Ćuže, Marin Leovac, Bruno Petković, Arijan Ademi, Kevin Theophile-Catherine, Emir Dilaver, Lovro Majer, Marko Đira, Mario Gavranović, Damian Kadzior, Sandro Kulenović, Leon Šipoš, Sadegh Moharrami, Nikola Moro, Luka Ivanušec, Francois Moubandje te vratari Dominik Livaković, Danijel Zagorac i Renato Josipović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!