15:49 / 24.02.2021.

Autor: A.M./HRT

Johnson najavio plan otvaranja, Hrvatska i Engleska igrat će pred navijačima?

Luka Modrić i Eric Dier

Luka Modrić i Eric Dier

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Britanski premijer Boris Johnson najavio je da planira otvoriti vrata nogometnih stadiona gledateljima u svibnju, što znači da bi i Hrvatska utakmice Europskog prvenstva u Engleskoj trebala igrati pred publikom.

Sve sportske tribine moći će primiti do 10.000 posjetitelja od 17. svibnja, no stadioni kapaciteta do 40.000 bit će limitirani na četvrtinu kapaciteta.

To znači da bi i utakmice Europskog nogometnog prvenstva koje će se igrati u Engleskoj trebale biti odigrane pred publikom.

Dio Johnsonovog plana je i dodatno smanjenje restrikcija 21. lipnja,  možda i potpuno ukidanje, što bi bilo tjedan dana nakon otvaranja kontinentalne smotre utakmicom Engleske i Hrvatske 13. lipnja.

U Engleskoj se nadaju da bi za drugu utakmicu domaće nacionalne momčadi, dvoboj sa Škotskom 18. lipnja, iznimno prije roka moglo biti odobreno 24.000 posjetitelja. 

UEFA još nije objavila nove informacije o ulaznicama, a svi koji su kupili karte za odgođeno prvenstvo mogu dobiti puni povrat novca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!