Jens Gustafsson: Sad sam puno bolji trener nego kad sam došao

22.10.2021.

16:24

Autor: T.D./HRT

Jens Gustafsson

Jens Gustafsson

Foto: Srecko Niketic / Pixsell

Nogometaši Hajduka u subotu na Poljudu od 17:05 dočekuju Goricu u 13. kolu HNL-a.

U javnosti se dovodi u pitanje budućnost trenera Gustafssona na klupi Hajduka, pogotovo nakon poraza protiv Šibenika u prošlom kolu. Ipak, Jens Gustafsson smatra kako momčad raste, iako se to na terenu nije vidjelo.

- U zadnjih nekoliko utakmica nismo bili pravi. Vi vidite samo utakmice, ali na treninzima zaista radimo puno da bismo bili bolji. Nakon Šibenika svi osjećaju veliku odgovornost. Igrači međusobno razgovaraju, a ta utakmica trebala je drukčije završiti. Igrači moraju izaći na teren sa samopouzdanjem kakvo ima Marko Livaja. On je uzor svima i to treba prenijeti na igrače kao što je Marin Ljubičić, rekao je.

Istaknuo je kako je bio svjestan pritiska i kad je dolazio na Poljud. 

- Ne mogu razmišljati o budućnosti, nego moram napraviti sve da budemo na pravoj razini i da pobijedimo. Kad više ne budem osjećao podršku igrača, onda ću otići. Igrači su jako dobro upoznati sa situacijom, puno razgovaramo i zajedno tražimo rješenje. Bilo je puno pogrešaka s moje strane, previše sam napravio promjena, ali mislim da sam danas puno bolji trener za Hajduk nego što sam bio kad sam došao. Sve ćemo analizirati 18. prosinca. Nakon Šibenika nije bio trenutak da budemo kritični, jer smo mi trebali pobijediti, rekao je Gustafsson.

Hajduk je trenutno na četvrtoj poziciji s 20 osvojenih bodova nakon 11 odigranih utakmica, a Gorica drži šesto mjesto sa 17 bodova iz 12 utakmica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!