19:22 / 29.01.2022.

Autor: HRT/HNS

Jelovčić: Kao grupa nismo bili pravi

Franco Jelovčić

Franco Jelovčić

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Izbornik Marinko Mavrović i kapetan Franco Jelovčić prokomentirali su šokantan poraz od Slovačke i završetak nastupa na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj.

Izbornik Mavrović čestitao je protivnicima, naglasio da smo danas mnogo griješili, a svjestan je da ovo veliki udarac za hrvatski futsal: 


- Treba čestitati Slovačkoj na zasluženoj pobjedi. Seciramo li cijelu utakmicu, nismo bili na potrebnoj razini; griješili smo i rezultat je realan. Pokušavali smo zadržati koncentraciju, no Slovačka nas je kontrirala na kraju prvog dijela, a na početku drugog primimo pogodak s centra. Nakon toga je stvarno bilo teško, zaostatak je naposljetku bio prevelik da ga uhvatimo s igračem-vratarem.


- Cilj nam je bio plasman u drugi krug i sada treba napraviti dobru analizu i vidjeti koji su razlozi, poručuje izbornik. 

Današnji poraz velik je šok i za kapetana Jelovčića: 


- Smatram da smo u prvom poluvremenu bili dobri, imali više od igre i više šansi, čak i dominirali. Pogoci na kraju prvog i početku drugog dijela imali su velik psihološki utjecaj na momčad, nismo se uspjeli vratiti. Moramo se svi dobro pogledati u ogledalo, kao grupa nismo bili pravi. Mislim da možemo biti bolji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!