16:23 / 04.07.2018.

Autor: HRT

Jasmin Huljaj novi predsjednik Uprave Hajduka

Jasmin Huljaj novi predsjednik Uprave HNK Hajduk (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Jasmin Huljaj novi predsjednik Uprave HNK Hajduk (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Jasmin Huljaj je novi predsjednik Uprave nogometnog kluba Hajduk, a na tu je dužnost izabran na četverogodišnje razdoblje.
Jasmin Huljaj (49) je novi predsjednik Uprave nogometnog kluba Hajduk, a na tu je dužnost izabran na četverogodišnje razdoblje, izmjestio je na konferenciji za novinare predsjednik Nadzornog odbora tog kluba Slaven Marasović.

Huljaj će na dužnosti predsjednika Uprave Hajduka naslijediti Ivana Kosa koji je u travnju ove godine s Nadzornim odborom kluba dogovorio sporazumni raskid suradnje.

Novi predsjednik Uprave Hajduka rođen je u Splitu, ali je kao farmaceutski stručnjak posljednjih dvadesetak godina proveo u RIjeci gdje je do nedavno bio angažiran u tvrtki Jadran-Galenski Laboratori d.d. u kojoj je tri godine bio i predsjednik Uprave.

Huljaj je u prvoj izjavi na dužnosti predsjednika Uprave Hajduka naglasio kako je prihvatio tu dužnost jer se odlučio za nove izazove u svojoj karijeri.

Čast mi je preuzeti dužnost predsjednika Uprave Hajduka, ne samo zato što sam dijete Splita, nego i jer je to jedna od najvažnijih funkcija u državi. Odlučio sam se za nove izazove jer sam osjetio potrebu za nešto dalje, istaknuo je Huljaj predstavljajući se novinarima u sjedištu Hajduka.

Upitan je li u kandidaturi za predsjednika Uprave Hajduka imao dodira s udrugom Naš Hajduk i Torcidom, Huljaj je rekao kako nije "ničiji izaslanik."

Jedna je od mojih prednosti što sam proizvod samoga sebe. Nisam ničiji izaslanik, taj integritet ću se truditi sačuvati i u vrijeme rada u Hajduku, rekao je.

Govoreći o sportskim ciljevima Hajduka s njim na čelu, Huljaj je naglasio kako taj klub "uvijek teži vrhunskom rezultatu": Naša aspiracija je uvijek visoka, ali ne želim obećavati titule.

Vjerujem da se upornim radom može doći do rezultata jer ako nemate rezultata onda sve pada u vodu. Siguran sam da će rezultat doći za tri do pet godina, rekao je Huljaj i naglasio da trener prve momčadi Hajduka Željko Kopić ima njegovu potporu.

Kopić im ugovor na godinu dana i ja to nemam namjeru mijenjati u ovom trenutku. S Kopićem još nisam razgovarao ali on ima moje povjerenje na neviđeno, kazao je Huljaj.

Na novinarski upit kakvu će upravljačku filozofiju kao čelnik Hajduka zastupati odnosima tog kluba s Hrvatskim nogometnim savezom, Huljaj je rekao kako odnosi između Hajduka i HNS-a nisu dobri ali će se on zauzimati za dijalog u prevladavanju poteškoća.

Ja sam uvijek za dijalog usmjeren ka rješenju. Vjerujem da se nagomilalo dosta problema s kojima ja detaljno i nisam upoznat, ali ono što se može iščitati iz medija vidi se da ti odnosi nisu dobri, rekao je Huljaj. Dodao je kako će se u odnosima Hajduka s HNS-om zauzimati za transparentnost, demokratičnost i ravnopravnost.

Ne mislim ništa mijenjati na kratki rok niti preko koljena ali sam otvoren za razgovore. Moj prioritet je da jačamo sebe kao klub ali definitivno moramo raditi s našim institucijama i moramo izboriti svoje mjesto u njima, rekao je Huljaj tumačeći odnose između Hajduka i HNS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!