Jakobušić: Vjerujem u jaki i moćni Hajduk

07.02.2023.

17:17

Autor: K.L./HRT

Lukša Jakobušić

Lukša Jakobušić

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Splitski savez sportova je u Hrvatskom domu nagradio najbolje sportaše u 2022. godini. Nagradu za najuspješniju momčad dobio je HNK Hajduk Split.

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić zahvalio se u ime cijelog kluba na ovoj nagradi.


- Čestitam svim laureatima, ali i svim ljudima u Splitskom savezu sportova koji brinu o 207 klubova. Split je grad sporta. Ovo nam je prva nakon 2013. godine što pokazuje kakva je konkurencija u gradu. Deset godina nismo bili najbolja momčad Splita, a kako igramo zadnje dvije utakmice nećemo ni dogodine biti ovdje. Vjerujem u jaki i moćni Hajduk i da se vidimo tu i dogodine, rekao je predsjednik Hajduka.


Najbolja ekipa je ŽNK Split, sportašica Lena Stojković iz taekwondo kluba "Marjan" dok je najbolji sportaš napadač Hajduka Marko Livaja.


Najperspektivnija sportašica Splita u 2022. je Ivana Duvančić iz Taekwondo kluba Marjan, a sportaš Jere Hribar iz Plivačkog kluba Grdelin.


Najuspješniji trener ženskih kategorija je Veljko Laura iz Taekwondo kluba Marjan, a muških kategorija Marko Mastelić iz ASK-a.


Najuspješnija sportašica s invaliditetom je Jelena Brešković iz Judo kluba Kaštela, a sportaš Dino Sinovčić iz Plivačkog kluba Mornar. Najuspješnija sportašica s oštećenim sluhom je Matea Kolovrat iz Taekwondo kluba Marjan, a sportaš Pero Jukić iz Rukometnog kluba Solin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!