Jakobušić: Samo zajedno možemo pomaknuti još neke granice

22.02.2022.

20:58

Autor: HRT/Hajduk

Lukša Jakobušić

Lukša Jakobušić

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Hajduk je u utorak ujutro prešao  brojku od 50 tisuća članova Kluba u 2022. godini što je jedinstveni podvig u povijesti Kluba budući da se on dogodio nakon samo 53 dana učlanjivanja. 

Nakon fantastičnih vijesti u ime Kluba svim članovima se obratio predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić


- Ljubav prema Hajduku teško je iskazati brojkama, međutim 50 tisuća članova koliko sad trenutno imamo, jasno iskazuje privrženost i ljubav koju Hajduk uživa. Kada znamo da u protekla 53 dana imamo 50 tisuća članova, to je prosjek od skoro tisuću članova po danu. 


Jakobušić je iznio i neke statističke podatke: 


. U mjestu Tučepi svaki četvrti stanovnik učlanjen je u Hajduk. Dvadeset posto od sveukupnog broja članova su žene. Čak 1266 roditelja učlanilo je svoju djecu u Hajduk. To je zato što Hajduk gaji one vrijednosti koje žele da gaje i njihova djeca. Na taj način im daju identitet.

Istaknuo je predsjednik Hajduka kako ovoliki broj članova izaziva i neke probleme: 


- S 50 tisuća članova i s preko sedam tisuća pretplatnika susrećemo se s jednim drugim izazovom. Kako zadovoljiti potrebu za stadionom koji ima nešto više od 33 tisuće sjedećih mjesta? Za pretpostaviti je da do kraja sezone će tribine biti otvorene samo za članove Kluba. Jer oni imaju mogućnost kupnje jedne ulaznice po članu prije svake utakmice. 


Klub je uprihodio preko četiri milijuna kuna:


- Svaki put kad uplate članarinu ona ide direktno na račun Hajduka, tako da smo na današnji dan primili nešto više od 4 milijuna i 100 tisuća kuna uplata.

Jakobušić pozvao i sve one koji se još misle, jer Klub ove sezone napokon ima igru za naslov prvaka:


- Pozivam one koji se još nisu učlanili, ali osjećaju da se događa nešto veliko, da se učlane, da pokušamo još pomaknuti neke granice, a to možemo samo zajedno. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!