21:56 / 30.11.2020.

Autor: I.L./HRT

Jakobušić o prvih 30 dana na čelu Hajduka

Lukša Jakobušić (Milan Sabic/PIXSELL)

Lukša Jakobušić (Milan Sabic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hajdukova prva momčad je u mjesec dana skupila sedam od mogućih devet bodova.
Točno mjesec dana nakon što je postao predsjednik Uprave HNK Hajduk, Lukša Jakobušić dao je opširni intervju odabranim splitskim novinarima. Otvoreno je pričao o potezima koje je dosad povukao, kao i o budućnosti splitskog ponosa.

Po dolasku na Poljud smijenio je Marija Stanića i Ivana Kepčiju i trenera Harija Vukasa te kao privremeno rješenje postavio Boru Primorca na klupu. Uslijedili su  razgovori s predstavnicima Torcide i Našeg Hajduka, gradonačelnikom Grada Splita Androm Krstulovićem Oparom te u Zagrebu s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Davorom Šukerom.

U međuvremenu su Vatreni na Poljudu ugostili Portugalce, a Hajdukova prva momčad je u mjesec dana novog vodstva skupila sedam od mogućih devet bodova.

- Vjerujem da možemo Hajduk vratiti tako gdje mu je mjesto. Jedino što je nakon sastanka s gradom izašla informacija o 71 milijun kuna kojima je grad financirao Hajduk, a koju ja nisam baš razumio. Grad financira Akademiju s 5 milijuna kuna godišnje, a za ostatak novca koji se spominje neka vam pojasni gradonačelnik, rekao je Jakobušić za 24sata.

Spomenuo je i razgovor sa Šukerom te pojasnio u kojoj je fazi HNS-ov prijedlog o financiranju travnjaka na Poljudu.

- Hajduk nikad nije bio problem, a trudimo se da budemo rješenje. Nije se radilo ni o nikakvom pomirenju, jer po meni mi ne trebamo ni biti posvađeni. Mislim da moramo razgovarati, a slagati se i ne moramo. Na Poljudu će se u siječnju postaviti hibridni travnjak. To je najbolji termin jer mi igramo prvu utakmicu 30. siječnja, a reprezentacija dolazi u ožujku. Dogovoreno je da se hibridni travnjak postavi i na pomoćni teren, ali za godinu dana, tako bi reprezentacija mogla i trenirati na Poljudu, a ne samo igrati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!