Jakobušić: Kada seniori osvoje trofej, puno je lakše

01.06.2023.

23:14

Autor: I.L./HRT

Lukša Jakobušić

Lukša Jakobušić

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Na Poljudu je održana Glavna skupština HNK Hajduk š.d.d. na kojoj su prisustvovali dioničari koji posjeduju 517.247 dionica, što čini 96.42% temeljnog kapitala temeljnog kapitala, objavio je klub na službenim stranicama.

Dioničari su od strane predsjednika Uprave Lukše Jakobušića i člana Uprave Ivana Matane primili na znanje Godišnje izvješće Uprave Društva o stanju i poslovanju Društva za 2022. godinu te izvješće Nadzornog odbora obavljenom nadzoru vođenja poslova Društva za 2022. godinu i revizora o obavljenoj reviziji za 2022. godinu.


- Ova godina je iznimno teška za cijeli klub, rekao je Jakobušić pa dodao: - Kada seniori osvoje trofej, puno je lakše. Čestitam igračima i stručnom stožeru. Ostaje žal što se nismo do kraja borili za prvaka. To je minimum kojem bi trebali težiti.


Jakobušić je istaknuo kako Hajduk ima "dokazano najbolju Akademija u Hrvatskoj".  


- Ne mogu se oteti dojmu da naši rezultati Akademije nisu prepoznati u HNS-u. U HNS-u nismo prisutni, nemamo utjecaj. Nije prirodno da Hajduka nema u HNS-u. Kada oni budu htjeli da Hajduk participira, mi ćemo biti aktivni sudionici. Operativno surađujemo, to je naš Savez, ali naša snaga nije prisustvo u HNS-u. Naša isključiva snaga su navijači, rekao je Jakobušić.


Glavna skupština potvrdila je odluku o upotrebi dobiti za 2022. godinu te je dala razrješnicu članovima Uprave društva za vođenje poslova Društva u 2022. godini te razrješnicu članovima Nadzornog odbora za obavljeni nadzor nad vođenjem poslova Društva za 2022. godinu. 


Dioničari su potvrdili Odluku o imenovanju revizora za tekuću 2023. godinu te su primili na znanje Osvrt Uprave Društva na stanje i poslovanje Društva za tekuću 2023. godinu kao i Financijski pregled poslovanja za tekuću 2023. godinu te projekciju do kraja iste. 


Na kraju Glavne skupštine predsjednik Nadzornog odbora Aljoša Pavelin dao je komentar Nadzornog odbora na stanje i poslovanje Društva za tekuću 2023. godinu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!