Izbornik Dalić s pomoćnim biskupom i franjevcima u Livnu

04.01.2023.

16:20

Autor: HRT/Hina

Izbornik  Zlatko Dalić

Izbornik Zlatko Dalić

Foto: Paul Ellis / Pool via REUTERS

Pomoćni biskup banjolučki Marko Semren i livanjski franjevci čestitali su nogometnom izborniku Zlatku Daliću zbog uspjeha Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Kataru te zahvalili zbog javnog svjedočenja vjere nakon čega su mu uručili prigodan dar. 

Obiteljski dom Dalićevih nalazi se odmah pokraj franjevačkog samostana Gorica kod Livna gdje su svećenici ugostili hrvatskog nogometnog izbornika, a čestitku za posljednji uspjeh Vatrenih uputio je gvardijan fra Marko Ešegović


- Čestitam na uspjesima koje ste postigli kao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije a da pri tome nikad niste zaboravili posvjedočiti svoju vjeru u Boga, što je u današnjem svijetu velike dezorijentiranosti i odbijanja kršćanskih vrednota poprilično rijedak slučaj, rekao je gvardijan Ešegović. 


On mu je uručio prigodne darove, dok je pomoćni biskup banjolučki Marko Semren čestitao izborniku i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na postignutim uspjesima. Darovao mu je knjigu o Banjolučkoj biskupiji u riječi i slici od 1881. do 2006. U posveti je banjolučki biskup Franjo Komarica napisao kako je izbornik Dalić s Vatrenima ostvario veleban uspjeh na Svjetskom nogometnom natjecanju u Kataru, čime je Hrvatima diljem svijeta priuštio iznimnu radost i zadovoljstvo za božićne blagdane. 


- Čestitamo Vam i na osobnom svjedočenju kršćanskih vrednota, napisao je biskup Komarica. 


Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić posvećeni je katolički vjernik. U istupima svoje uspjehe često vezuje uz vjeru u Boga, a u ruci tijekom nogometnih susreta nosi krunicu. Nekoliko je puta iz rodnog Livna išao na zavjetna hodočašća u svjetski poznato marijansko središte Međugorje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!