18:20 / 23.07.2020.

Autor: K.L./HRT

Iz Hajduka poručili HNS-u: Žalit ćemo se, odluka je apsurdna

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

"S obzirom na dosadašnju praksu Hrvatskog nogometnog saveza, drukčiju odluku nismo ni očekivali", rekao je Primorac.
Voditelj Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna" Boro Primorac osvrnuo se na današnju odluku Izvršnog odbora HNS-a prema kojoj će hrvatski predstavnik u juniorskoj Ligi prvaka biti momčad Dinama. HNS odlučio: Dinamovi juniori idu u Ligu prvaka

U ožujku je prekinuto prvenstvo juniora, Hajduk je imao 42 boda, dva više od Dinama, a Modri su imali utakmicu manje protiv Dugopolja. U jedinom direktnom susretu ove sezone Hajdukovi juniori su pobijedili Dinamo 1:0.

- S obzirom na dosadašnju praksu Hrvatskog nogometnog saveza, drukčiju odluku nismo ni očekivali. Prvi put kada se ova tema pojavila u javnosti jasno smo zauzeli stav da će svaka administrativna odluka biti nepravedna prema jednom od sudionika. Smatrali smo da je najpravednije rješenje odigravanje majstorice kako bi mladi igrači obiju momčadi dobili priliku da na zelenom terenu, a ne za zelenim stolom, odluče o juniorskom prvaku Hrvatske za ovu sezonu. Ova apsurdna odluka Hrvatskog nogometnog saveza sigurno ne šalje poruku pravednosti prema djeci koja su tijekom cijele sezone marljivo trenirala i zaslužno se nalazila na vrhu prvenstvene tablice u trenutku obustave natjecanja. Bez obzira na tu činjenicu i na druge argumente koji idu u prilog Hajduku, kao sportaši nismo u niti jednom trenutku tražili niti željeli da nas se administrativnom odlukom proglasi prvacima ili da mi budemo ti koji će igrati juniorsku ligu prvaka. HNK Hajduk će se žaliti na donesenu odluku te ćemo iskoristiti sva pravna sredstva koja nam stoje na raspolaganju kako bi zaštitili našu djecu, trenere i sam Klub, poručio je Boro Primorac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!