17:22 / 10.08.2018.

Autor: Hina

Iz Hajduka objasnili stanje u klubu i zašto nisu pustili Nižića u Tursku

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

"Naš cilj je bio da u prijaznom roku prodajom igrača donesemo klubu između 20 milijuna i 30 milijuna kuna", rekao je Huljaj.
Predsjednik Uprave Hajduka Jasmin Huljaj u petka je izjavio kako je taj klub prodajom igrača Josipa Radoševića i Tome Bašića u ovom prijelaznom roku namaknuo sredstva koja su osigurala njegovu financijsku stabilnost.

Naš cilj je bio da u prijelaznom roku prodajom igrača donesemo klubu između 20 milijuna i 30 milijuna kuna i taj smo plan ostvarili tako da mogu ustvrditi da je Hajduk financijski stabilan i s tim novcima od prodaje igrača možemo servisirati sve naše obveze do kraja ove godine, kazao je Huljaj na konferenciji za novinare.
Huljaj je naglasio kako je njegov cilj da Hajduk poslovno i financijski bude održiv, što, kako je rekao,"trenutno i jeste."
Hajduk godišnje troši između 80 milijun i 90 milijuna kuna, a od toga se od ulaznica i marketinga uprihodi 50 milijuna kuna što znači kako preostalih 30 milijuna do 40 milijuna kuna namaknemo prodajom igrača kako ne bismo bili na gubitku,
objasnio je Huljaj. Po njegovim riječima u idućim godinama Hajduk će se usredotočiti na proizvodnju i afirmaciju igrača iz vlastitog omladinskog pogona te dovođenjem igrača u Hajduk s prostora Dalmacije koje se prepozna kao talentirane.
Sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović potvrdio je kako je u sklopu priprema za sinoćnju utakmicu 3. pretkola Europske lige na Poljudu protiv Steaue, održan zajednički sastanak njega, predsjednika Uprave Jasmina Huljaja, trenera Željka Kopića i igrača na kojem se otvoreno razgovaralo.
Svrha tog sastanka bila je da si bez ikakvog suzdržavanja kažemo sve probleme koji nas muče- u lice, muški, kazao je Bjelanović. Po njegovom tumačenju taj sastanak nije "ništa izvan normale," jer je on u svojoj igračkoj karijeri imao mnogo takvih sastanaka s trenerima i sportskim direktorima klubova u kojima je igrao.
"