Ivković: Zanima me Dinamo u Europi; Strahonja o ciparskom sucu

19.03.2023.

21:40

Autor: Stadion/HRT/I.L./M.Š.

Stadion, 19. ožujka 2023.

Stadion, 19. ožujka 2023.

Foto: HTV / HRT

U derbi i ujedno posljednjoj utakmici 26. kola SuperSport HNL-a nogometaši Dinama su na maksimirskom stadionu pobijedili Rijeku s 1:0. U tom se dvoboju od Dinama i njegovih navijača oprostio 31-godišnji Arijan Ademi. Dvoboj je analizirao Tomislav Ivković u emisiji Stadion.

- Dinamo je dominantan u svakoj utakmici, ali pitanje je s koliko brzine ulaze u utakmicu. Kao što je na primjer Ademi danas ušao 300 kilometara na sat. Ristovski, daleko najbolji igrač ovog proljeća, a uz njega Ivanušec i Baturina pokazali su da su bitni igrači i riješili su utakmicu. Zalutali metak Rijeke u samoj završnici, mogao je biti koban za Dinamo. Ali vidi se koliko je Dinamo jak, a danas je morao iz igre izaći i Petković. Nadam se da nije ništa strašno. Sigurno je bio faul. 


Dinamo je opet pobjegao Hajduku na devet bodova prednosti na vrhu ljestvice.


- Mene Dinamo u HNL-u ne zanima niti me može oduševiti. Kao dinamovca zanima me Dinamo u Europi. Hoće li biti spreman odigrati kao prošlu sezonu jer znamo koliko je to bitno za klub.  

Osvrnuo se Ivković i na odlazak Ademija: - Imao sam sreće da ga dobijem na posudbi u Lokomotivi kad sam tamo radio. U današnjoj je utakmici pokazao kako se treba, može i mora igrati za Dinamo. Koga nema, bez njega se može i mora. Iskočit će netko o možda možda nisu ni razmišljali. Ademi je poseban, vukao je ekipu u teškim trenucima.

Suđenje i vrijeme ovo su kolo bili dobri, smatra Marijo Strahonja koji se ipak osvrnuo na suđenje ciparskog suca Antonioua Menelaosa u Maksimiru. 


- Nije imao puno zahtjeva. Doista je trebao dosuditi onaj prekršaj na Petkoviću. Nadoknada mu je bila prekratka. U nekim trenucima nepotrebno zaustavlja igru. Utakmica nije bila teška, bez kartona, prolazna ocjena, ali moglo je biti puno bolje. 

"Neka Hajduk kupi Kačavendu i Stojkovića"


Tomislav Ivković komentirao je i pobjedu Hajduka nad Slaven Belupom od 1:0


- Benrahou igra nešto između linija, vidi se da zna igrati nogomet. Kada primi loptu nešto se događa, nema veliku pomoć od Krovinovića na početku utakmice. Stalno mislimo da može, može, ali do sada niti približno nije pokazao koliko može. Koliko god je to teško čuti, Livaja je Hajduk. On je taj čovjek koji je tu kada se riješava i koji odlučuje. On bi trebao puno više kvalitetnih igrača oko sebe. Predlažem dva najbolja mlada igrača, Kačavenda i Stojković, možda su skupi, no na njima možeš puno zaraditi. Također riješavaju puno stvari u sredini terena, igrački bi dobili, što je najbitnije, analizirao je Tomislav Ivković pobjedu Hajduka nad Slaven Belupom. Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!