13:09 / 01.03.2021.

Autor: HRT

Ivković: Kranjčar je bio veliki igrač, veliki čovjek i veliki gospodin

Tomislav Ivković i Zlatko Kranjčar

Tomislav Ivković i Zlatko Kranjčar

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Zlatko Kranjčar, jedan od najboljih nogometaša u povijesti Dinama, legendarni igrač i trener preminuo je u Zagrebu u 65. godini.

Tužna vijest zatekla je sve ljubitelje sporta i nogometa. Njegov prijatelj i nekadašnji suigrač Tomislav Ivković za HRT je rekao kako će Cico ostati upisan u povijest.

- Bio je veliki igrač, veliki gospodin, veliki čovjek. Čovjek koji je spajao ljude, koji se obožavao družiti s ljudima. Imao je velike ljudske kvalitete, bio je veliki trener, imao je to svoje posebno zagrebačko držanje, jedan od rijetkih Purgera, velikih dinamovaca koji će sigurno ostati zapisan kroz povijest hrvatskog nogometa, a najviše ćemo se sjećati njegovog zaraznog osmijeha, njegovog druženja i svakodnevnih zafrkancija, rekao je Ivković.

- Teško nam je svima, ne znam što bih više rekao, svi smo zatečeni ovom situacijom. Previše je mojih bliskih prijatelja otišlo u zadnje vrijeme tako da je zaista situacija kakvu nismo očekivali... Uz sve ove teškoće u kojima živimo zadnjih godinu dana desilo se takvih stvari da jednostavno nisu za vjerovati, ali, nažalost, to je život, uvijek se dešavaju nepredvidive stvari i zato je život nepredvidiv.


U povodu smrti legendarnog hrvatskog nogometaša i trenera u 21 sat na Drugom programu HTV-a prikazujemo emisiju o njemu snimljenu 2005. godine, "100 posto ja".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!