16:12 / 22.05.2019.

Autor: M.M./Hina

IO HNS - Smanjen broj stranaca, Vučkov umjesto Marića

Davor Šuker (Marko Lukunic/PIXSELL)

Davor Šuker (Marko Lukunic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Puli je održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza pod ravnanjem predsjednika HNS-a Davora Šukera.
U Puli je održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza pod ravnanjem predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Izvršni odbor donio je odluku o izmjeni Pravilnika o nogometnim natjecanjima. Između ostaloga, u svim ligama je smanjen broj stranih državljana koje može registrirati jedan klub od sljedeće natjecateljske godine. U HT Prvoj ligi taj broj smanjen je na šest, a od sezone 2020./21. na pet stranih igrača.

IO je za novog voditelja VAR edukacije imenovao Domagoja Vučkova, bivšeg međunarodnog suca, a danas jednog od članova Komisije za suđenje Hrvatskoga nogometnoga saveza. Vučkov će naslijediti Brunu Marića koji je nedavno podnio ostavku.

IO je promijenio i uvjete pod kojima u natjecanjima sudjeluju druge momčadi profesionalnih klubova. Prije početka natjecanja, te momčadi mogu prijaviti 28 igrača, među kojima najviše četiri mogu biti starija od 24 godine. Ako igrač nastupi tri puta za prvu momčad, gubi pravo nastupa za drugu momčad.

Izvršni odbor donio je odluku i o cijenama ulaznica za prijateljsku utakmicu Hrvatska - Tunis koja će 11. lipnja biti odigrana u Varaždinu. Cijene su sljedeće: tribina zapad: 150 kuna, tribina istok: 100 kuna, tribina jug: 50 kuna, a sav prihod od ulaznica ići će u humanitarne svrhe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!