16:48 / 15.04.2020.

Autor: HNS/HRT

IO HNS-a o mogućnosti nastavka treninga i natjecanja

Ilustracija (Marko Lukunic/PIXSELL)

Ilustracija (Marko Lukunic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Izvršni odbor HNS-a apelira na klubove i igrače da pokušaju postići sporazum.
Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza održao je danas putem video konferencije 20. sjednicu.

- Sukladno uputama FIFA-e i zbog prilagodbe radu u postojećoj situaciji uzrokovanoj globalnom pandemijom koronavirusa, Izvršni odbor je usvojio izmjene i dopune Pravilnika o statusu igrača i registracijama te Pravilnika o radu Arbitražnog suda HNS-a. Prema novim izmjenama, u slučaju spora zbog promjena ugovora između kluba i igrača zbog novonastalih okolnosti, Arbitražni sud će odlučivati o osnovanosti tih izmjena, stoji u priopćenju HNS-a te se dodaje kako je i Arbitražnom sudu omogućeno održavanje rasprava putem video konferencija.

Izvršni odbor još je jednom apelirao na klubove, igrače i trenere da pokušaju postići sporazum i da jednostrane izmjene ostanu samo kao posljednja mjera.

Raspravljalo se i o mogućnosti nastavka treninga i natjecanja. Zaključeno je da se treba i dalje pratiti situacija te da će se treninzi i natjecanja nastaviti čim Stožer civilne zaštite procijeni da postoje uvjeti za takve aktivnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!